181-Харчові технології
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 181-Харчові технології за Автор "Баранова Уляна"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументРеконструкція винзаводу ТОВ «Одеський завод класичних вин » з покращенням асортименту столових вин(ОНТУ, кафедра технології вина та сенсорного аналізу, 2023) Баранова УлянаАктуальність теми. Якісні столові вина являються основним сегментом масових вин, що користуються попитом у споживача. Тому, заходи, спрямовані на покращення асортименту ,а,саме, виробництво столових ординарних витриманих вин на винзаводі ТОВ «Одеський завод класичних вин » являються актуальними. Мета роботи. Реконструкція передбачає покращення асортименту столових виноматеріалів, а , саме організацію випуску виноматеріалів для витриманих вин. Практичне значення отриманих результатів: прийняті технічні рішення дозволяють розширити асортимент виноматеріалів, покращити їх якість, скоротити витрати на його виробництво, тим самим зменшити собівартість продукції, що в перспективі збільшить доходи підприємства. Структура роботи. Кваліфікаційна робота складається з графічної частини і пояснювальної записки. Пояснювальна записка включає в себе наступні розділи: техніко- економічне обґрунтування проекту, технологічний розділ, розділ характеристики технологічних об’єктів та комунікацій генерального плану підприємтсва, розділ охорони праці та навколишнього середовища, аналіз економічної ефективності роботи. У техніко-економічному обґрунтуванні описані сучасні тенденції розвитку та стану галузі в країні, умови і передумови на підприємстві, що представляють собою базу для реалізації проекту. Технологічна частина роботи містить в собі детальний опис технологічних схем приготування виноматеріалів, продуктові розрахунки сировини та допоміжних матеріалів, підбір і розташування технологічного обладнання, а також аналіз ризиків та критичних контрольних точок на виробництві. Розділ характеристики технологічних об’єктів та комунікацій генерального плану підприємства описує конструктивно-будівельні рішення, прийняті при проектуванні. У розділі охорони праці та навколишнього середовища враховані основні питання і проблеми безпеки умов праці на виробництві, а також описана екологічна ситуація на підприємстві, визначені класи небезпеки основних забруднюючих речовин та заходи щодо захисту навколишнього середовища від забруднень. Аналіз економічної ефективності є заключним розділом роботи і містить необхідні розрахунки і витікаючі з них економічні висновки щодо ефективності реалізації роботи. Обсяг роботи. Пояснювальна записка має 82 сторінки, графічна частина – 4 аркушів формату А1. Висновки. Виявлений в районі залишок сировини в об'ємі 700 т дозволяє збільшити виробничу потужність винзаводу на 50 т/добу, а також збільшити виробництво виноматеріалів на 63000 дал або на 10269 тис грн. Це зажадає додаткових витрат на виробництво виноматеріалів 7819,152 тис. грн. і додаткового залучення працівників у кількості 3 чоловік.