Транспортування та збереження зрідженого природного газу

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2017
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Поставки зрідженого природного газу (ЗПГ) в різні регіони є альтернативою поставок природного газу (ПГ) через трубопроводи. В даний час ряд розвинених країн Європи, Азії та Америки розглядає ЗПГ як пріоритетну або важливу технологію імпорту природного газу. Основні з них - Франція, Бельгія, Іспанія, Південна Корея і США. Найбільший споживач ЗПГ - це Японія, де практично 100 % потреб газу покривається імпортом ЗПГ. У навчальному посібнику представлена базова інформація з питань виробництва, транспортування та регазифікації скрапленого природного газу для студентів напряму підготовки 6.050304 «Нафтогазова справа». Розглянуто основи для проектування заводів з виробництва ЗПГ: цикли охолодження; пристрій основних апаратів, що входять до складу установок для виробництва і газифікації ЗПГ, а також ємкостей для зберігання і транспортування ЗПГ наземним і морським транспортом. Велику увагу приділено запатентованим технологіям скраплення ПГ, які використовують провідні виробники ЗПГ. Представлені схеми декількох заводів, побудованих відповідно до запатентованих технологій. Вивчено способи регазифікації природного газу У заключному розділі роботи розглянуті питання охорони праці, пожежної безпеки та охорони навколишнього середовища.
Опис
Дьяченко, T. B. Транспортування та збереження зрідженого природного газу [Текст] : навч. посіб. / Дьяченко Тетяна Вікторівна ; за ред. Т. В. Дьяченко ; Одес. нац. акад. харч. технологій. – Одеса, 2017. – 106 с. – Бібліогр.: с. 101-105.
Ключові слова
зріджений природний газ, транспортування газу, збереження газу, регазифікація, кріогенні установки, теплова ізоляція, ізотермічні ємності, теплообмінні апарати, охорона навколишнього середовища, сжиженный природный газ, транспортировка газа, хранение газа, регазификация, криогенные установки, тепловая изоляция, изотермические емкости, теплообменные аппараты, охрана окружающей среды
Бібліографічний опис