128578 Спосіб приготування харчової кальцієвмісної добавки
Вантажиться...
Дата
2018
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
1. Спосіб приготування харчової кальцієвмісної добавки, що передбачає подрібнення яєчної шкаралупи та подальше змішування її з соком лимона, який відрізняється тим, що до суміші подрібненої яєчної шкаралупи і лимонного соку додають водний розчин лимонної кислоти, одержану суміш витримують протягом 10-15 хв, після чого рідку фазу видаляють, а отриманий осад висушують до порошкового стану та показника масової частки вологості 0,2-0,3 %.
2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що подрібнену яєчну шкаралупу змішують з лимонним соком при їх масовому співвідношенні 1:(0,5-1) відповідно.
3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що кристалічну лимонну кислоту і воду беруть при їх масовому співвідношенні (0,8-1):1 відповідно.
4. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що суміш подрібненої яєчної шкаралупи з лимонним соком та водний розчин лимонної кислоти беруть у їх масовому співвідношенні 1:(1,3-1,5) відповідно.
Опис
Пат. на корисну модель 128578 Україна, МПК (2018.01) A23L 15/00. Спосіб приготування харчової кальцієвмісної добавки / Щеренко О. С., Салавеліс А. Д., Тележенко Л. М. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій. – № u201803409 ; заявл. 02.04.2018 ; опубл. 25.09.2018, Бюл. № 18.
Ключові слова
харчові добавки, харчова кальцієвмісна добавка, яєчна шкаралупа, лимонний сік, лимонна кислота