63774 Спосіб автоматичного керування, контролю, захисту та сигналізації котлоагрегату

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2011
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Спосіб автоматичного керування, контролю, захисту і сигналізації котлоагрегату, що здійснюють шляхом безперервного вимірювання за допомогою датчиків, встановлених на котлі, сигналів по витраті палива, повітря, вмісту окису вуглецю і кисню в димовому тракті, тиску палива, тиску повітря, розрідженню в димовому тракті, температури всередині котла, які вводяться в контролер, що формує сигнали на керуючі блоки у вигляді частотних перетворювачів для плавного керування вентилятором і димососом, підтримуючи заданий вміст окису вуглецю CO і кисню О2 в димових газах і максимальну температуру в топці або контролером виконується регулювання тільки по максимальному значенню відношення продуктивності котлоагрегату до витрати палива, а також контроль, сигналізацію і аварійне відключення котлоагрегату при досягненні аварійних значень тиску палива, тиску повітря, розрідження в топці, тиску в барабані котла, який відрізняється тим, що додатково вимірюють і вводять в контролер температуру пари і значення теплоти згоряння палива, розраховують фактичний коефіцієнт корисної дії к.к.д. та фактичний коефіцієнт співвідношення тисків на вході в топку палива та повітря Кс, шукають протягом відповідного часу екстремум к.к.д. і в той момент, як його знаходять, фіксують відповідний йому оптимальний Kcопт і використовують його значення, як завдання на наступний проміжок часу регулятору співвідношення тисків палива і повітря, управляюча дія якого передається на частотний перетворювач, що плавно управляє електродвигуном вентилятора подачі повітря на пальники.
Опис
Пат. на корисну модель 63774 Україна, МПК (2011.01) F22B 35/00, F23N 1/00. Спосіб автоматичного керування, контролю, захисту та сигналізації котлоагрегату / Ілуца В. С., Скаковський Ю. М., Вітвицький В. Д. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій. - № u201101646 ; заявл. 14.02.2011 ; опубл. 25.10.2011, Бюл. № 20.
Ключові слова
котлоагрегат, автоматичне керування, контроль котлоагрегату, захист котлоагрегату, сигналізація котлоагрегату, витрати палива, тиск палива, тиск повітря, контролер, керуючі блоки, частотні перетворювачи
Бібліографічний опис