61149 Спосіб автоматичного управління процесом пастеризації фруктового наповнювача
Анотація
Спосіб автоматичного управління процесом пастеризації фруктового наповнювача, який включає вимірювання температур продукту у секціях пастеризатора та регулювання цих температур зміною подачі гріючої пари в оболонки відповідних секцій нагріву, який відрізняється тим, що для компенсації впливу другої секції на температуру продукту у першій та третій секціях, корегують завданням регулятора температури у першій та третій секціях при зміні положення клапану подачі пари у другу секцію, причому передатні функції відповідних корегуючих зв'язків встановлюють відповідно до принципу автономності каналів регулювання та передатних функцій моделей перехресних зв'язків між положенням клапану подачі пари у другу секцію та температурою продукту у першій та третій секціях.
Опис
Пат. на корисну модель 61149 Україна, МПК (2011.01) G05D 23/00, A23L 1/06 (2006.01), A23L 3/16 (2006.01). Спосіб автоматичного управління процесом пастеризації фруктового наповнювача / Хуторний В. І., Плєвє О. Г. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій. - № u201015340 ; заявл. 20.12.2010 ; опубл. 11.07.2011, Бюл. № 13.
Ключові слова
фруктові наповнювачі, пастеризація, автоматичне управління, вимірювання температур, регулювання температур, корегуючі зв'язки, канали регулювання, перехресні зв'язки