76055 Спосіб автоматичного управління процесом сушіння зернових культур в шахтній зерносушарці

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2012
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Спосіб автоматичного керування процесом сушіння зерна в шахтній зерносушарці, що включає вимірювання температури сушильного агента на вході в кожну зону сушіння та температури зерна в кожній зоні сушіння, регулювання температури зерна в першій зоні сушіння шляхом зміни потоку повітря, яке змішується з сушильним агентом першої зони сушіння, регулювання температури зерна у другій зоні сушіння шляхом зміни витрат палива на горіння в топці, а також регулювання температури сушильного агента в першій зоні сушіння, регулювання температури сушильного агента у другій зоні сушіння, який відрізняється тим, що додатково вимірюють та регулюють вологість зерна на виході з зерносушарки шляхом зміни витрат зерна, компенсують вплив температури зерна (контрольовані збурення) на його вологість на виході з сушарки за допомогою корегуючого зв'язку, компенсують запізнювання сигналу в контурах регулювання шляхом введення додаткового корегуючого зв'язку (упереджувача Сміта).
Опис
Пат. на корисну модель 76055 Україна, МПК (2012.01) F26B 3/00. Спосіб автоматичного управління процесом сушіння зернових культур в шахтній зерносушарці / Воінова С. О., Таужнянський І. П. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій. - № u201206093 ; заявл. 21.05.2012 ; опубл. 25.12.2012, Бюл. № 24.
Ключові слова
сушіння зерна, шахтна зерносушарка, автоматичне управління, вимірювання температури, температура зерна, регулювання температури, вологість зерна, контрольовані збурення, корегуючий зв'язок, контури регулювання, упереджувач Сміта
Бібліографічний опис