119788 Планетарна коробка передач

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2017
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Планетарна коробка передач, що містить корпус з кришкою, ведучий вал-шестірню, ведений вал, який співвісний з ведучим валом-шестірнею, центральні циліндричні зубчаті колеса з внутрішніми зубами, які співвісно установлено на ведучий вал-шестірню та на ведений вал, сателіти, водило, гальмівні пристрої, що охоплюють центральні циліндричні зубчаті колеса з внутрішніми зубами, муфту перемикання швидкостей, яка відрізняється тим, що ведучий вал-шестірню зачеплено з першими сателітами, які установлено нерухомо на валах сателітів, вали сателітів установлено рухомо по периметру водила, яке установлено на проміжному валу, перші сателіти одночасно зачеплено з першим центральним циліндричним зубчатим колесом з внутрішніми зубами, яке установлено співвісно та рухомо з ведучим валом-шестірнею у корпусі з кришкою, ведучий вал-шестірню одним кінцем рухомо і співвісно розміщено на одному кінці проміжного вала, а другим кінцем - рухомо у корпусі з кришкою, водило рухомо і співвісно установлено на проміжному валу, на якому нерухомо установлено центральне циліндричне зубчате колесо з зовнішніми зубами, яке зачеплено з другими сателітами, які нерухомо установлено на валах сателітів, другі сателіти зачеплено з другим центральним циліндричним зубчатим колесом з внутрішніми зубами, яке установлено співвісно та рухомо у корпусі з кришкою, на маточині другого центрального циліндричного зубчатого колеса з внутрішніми зубами рухомо і співвісно з ним через шпонку або шліци установлено першу зубчату півмуфту з внутрішніми і зовнішніми зубами, усередині цієї маточини за допомогою шпонки або шліц співвісно установлено маточина другої зубчатої півмуфти з внутрішніми і зовнішніми зубами, усередині маточини другої зубчатої півмуфти за допомогою шпонки або шліц співвісно установлено проміжній вал, на другому кінці якого рухомо і співвісно з ним установлено один кінець веденого вала, на якому за допомогою шпонки або шліц рухомо установлено третю зубчасту півмуфту з внутрішніми і зовнішніми зубами, іншім кінцем ведений вал установлено у корпусі веденого вала, який закріплено гвинтами у корпусі з кришкою, перший важіль переміщення шарнірно сполучено з корпусом веденого вала та одним кінцем рухомо сполучено з першою зубчатою півмуфтою, а другим кінцем - зі штоком першого пневмо- або гідроприводу, який закріплено жорстко на корпусі веденого вала, другий важіль переміщення шарнірно сполучено з корпусом веденого вала одним кінцем рухомо сполучено з третьою зубчатою півмуфтою, а другим кінцем - зі штоком другого пневмо- або гідроприводу, який жорстко закріплено на корпусі веденого вала, на корпусі з кришкою установлено три пневмо- або гідроприводи, штоки яких жорстко з'єднано з гальмуючими пристроями, які охоплюють перший і другий центральні циліндричні зубчаті колеса з внутрішніми зубами і водило.
Опис
Пат. на корисну модель 119788 Україна, МПК (2017.01) F16Н 3/44 (2006.01), F16Н 57/00. Планетарна коробка передач / Амбарцумянц Р. В., Амбарцумянц Р. Р. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій. – № u201703428 ; заявл. 10.04.2017 ; опубл. 10.10.2017, Бюл. № 19.
Ключові слова
коробка передач, планетарна коробка передач, корпус, ведучий вал-шестірня, ведений вал, циліндричні зубчаті колеса, сателіти, водило, гальмівні пристрої, муфта перемикання швидкостей
Бібліографічний опис