115724 Промисловий робот-пантограф

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2017
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Промисловий робот-пантограф, що містить корпус, повзун вертикального переміщення платформи, повзун горизонтального переміщення платформи, каретку вертикального переміщення платформи, каретку горизонтального переміщення платформи і механізм пантографа, який відрізняється тим, що каретка горизонтального переміщення платформи виконана у вигляді двох гладких суцільних циліндрів, які установлені нерухомо на двох опорах так, що їх горизонтальні поздовжні осі знаходяться у горизонтальній площині, опори жорстко закріплені на несучому диску, який в свою чергу співвісно закріплений жорстко та співвісно на валу обертання навколо вертикальної осі, а вал обертання установлений за допомогою упорно-радіальних підшипників у корпусі, на корпусі жорстко та співвісно з валом обертання установлено черв'ячне колесо, яке зачеплене з черв'яком, установленим рухомо на несучому диску, повзун горизонтального переміщення платформи тілами кочення з сепараторами установлений рухомо на горизонтальних гладких суцільних циліндрах і утворює кульково-гвинтове з'єднання з горизонтальним гвинтом, який установлений рухомо на опорах каретки горизонтального переміщення в площині поздовжніх осей двох гладких суцільних циліндрів, каретка вертикального переміщення платформи виконана у вигляді двох вертикальних гладких суцільних циліндрів, жорстко установлених на повзуні горизонтального переміщення платформи, причому на гладких суцільних циліндрах тілами кочення з сепараторами установлений повзун вертикального переміщення платформи, який в свою чергу утворює кульково-гвинтове з'єднання з гвинтом вертикального переміщення платформи, рухомо установленим одним кінцем на повзун горизонтального переміщення платформи, а другим кінцем - на траверсі, жорстко закріпленій на кінцях вертикальних гладких суцільних циліндрів.
Опис
Пат. на корисну модель 115724 Україна, МПК B25J 1/06 (2006.01). Промисловий робот-пантограф / Амбарцумянц Р. В., Єгоров В. Б. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій. – № u201611256 ; заявл. 07.11.2016 ; опубл. 25.04.2017, Бюл. № 8.
Ключові слова
робот-пантограф, промисловий робот, кординатне позиціонування, корпус, повзун вертикального переміщення, повзун горизонтального переміщення, каретка вертикального переміщення, каретка горизонтального переміщення, механізм пантографа, вал обертання, упорно-радіальні підшипники, черв'ячне колесо
Бібліографічний опис