86703 Спосіб одержання ріпакової олії

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2014
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
1. Спосіб одержання ріпакової олії, що включає екстрагування олії шляхом обробки олієвмісної сировини низькокиплячим розчинником, відокремлення знежиреного залишку фільтрацією або центрифугуванням і наступне концентрування шляхом випаровування розчинника, який відрізняється тим, що як низькокиплячий розчинник використовують етиловий спирт, а екстрагування і концентрування проводять при обробці електромагнітним полем в мікрохвильовому діапазоні з питомою потужністю 40 - 45 Вт/кг рідини. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що екстрагування при обробці електромагнітним полем проводять при температурі кипіння екстрагента протягом 15 - 20 хв. і співвідношенні тверда фаза - екстрагент рівному 1:(5-6).
Опис
Пат. на корисну модель 86703 Україна, МПК C11B 1/10 (2006.01). Спосіб одержання ріпакової олії / Бурдо О. Г., Бандура В. М., Ружицька Н. В., Коляновська Л. М. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій. - № u201307975 ; заявл. 25.06.2013 ; опубл. 10.01.2014, Бюл. № 1.
Ключові слова
ріпакова олія, одержання ріпакової олії, екстрагування олії, фільтрація олії, центрифугування олії, концентрування олії, випаровування розчинника, етиловий спирт, електромагнітне поле
Бібліографічний опис