100637 Спосіб одержання глікопептидного продукту із клітинних стінок бактерій

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2015
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
1. Спосіб одержання глікопептидного продукту із клітинних стінок бактерій, що включає руйнування клітинних стінок бактеріальної маси Lactobacillus acidophilus лізоцимом та трипсином і виділення цільового продукту, який відрізняється тим, що суспензію бактерій Lactobacillus acidophilus кип'ятять протягом 30-60 хв, після чого охолоджують і проводять ферментативний гідроліз композицією, яка містить 0,1-0,5 %-ві розчини лізоциму і трипсину протягом 3-24 год. при рН 4,5-7,5, по завершенні ферментативного гідролізу розчинну фазу ферментолізату відділяють від нерозчинної фази і обидві фази ферментолізату піддають конвективному сушінню. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що ферментативний гідроліз проводять при співвідношенні лізоциму і трипсину в композиції рівному 1:1 і масовому співвідношенні композиція ферментів:бактеріальна маса 1:(1-40). 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що розчинну фазу ферментолізату відділяють від нерозчинної фази центрифугуванням протягом 10-15 хв при n=5-15×103 хв-1. 4. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що конвективне сушіння розчинної та нерозчинної фаз ферментолізату здійснюють при 45-80 °C протягом 60-240 хв.
Опис
Пат. на корисну модель 100637 Україна, МПК (2015.01) А61К 36/00. Спосіб одержання глікопептидного продукту із клітинних стінок бактерій / Черно Н. К., Капустян А. І. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій. - № u201410618 ; заявл. 29.09.2014 ; опубл. 10.08.2015, Бюл. № 15.
Ключові слова
глікопептидний продукт, клітинні стінки бактерій, руйнування клітинних стінок, Lactobacillus acidophilus, лізоцим, трипсин, ферментативний гідроліз, ферментолізат, конвективне сушіння, центрифугування
Бібліографічний опис