98651 Спосіб управління абсорбційним холодильним приладом

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2015
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
1. Спосіб управління абсорбційним холодильним приладом, що складається з холодильної камери і абсорбційного холодильного агрегату з трикомпонентним робочим тілом в рідкому і парогазовому стані, шляхом контролю температури в холодильній камері, включення і відключення теплового навантаження у генераторі абсорбційного холодильного агрегату в залежності від чисельного значення температури в холодильній камері, який відрізняються тим, що при роботі абсорбційного холодильного приладу додатково контролюють температуру зовнішнього повітря і залежно від її чисельного значення змінюють тиск парогазового компоненту робочого тіла в абсорбційному холодильному агрегаті, причому зі зменшенням температури зовнішнього повітря тиск знижують за рахунок відбору з абсорбційного холодильного агрегату і подальшого окремого блокування частини парогазового компоненту робочого тіла, а при збільшенні температури зовнішнього повітря тиск збільшують за рахунок повернення блокованого парогазового компоненту робочого тіла в абсорбційний холодильний агрегат, при цьому тиск в абсорбційному холодильному агрегаті контролюється побічно по тиску окремо блокованого парогазового компоненту робочого тіла, враховуючи при цьому і температуру блокованого парогазового компоненту робочого тіла. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що відбір парогазового компонента робочого тіла з подальшим поверненням здійснюють з підйомного каналу очищеної парогазової суміші. 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що нормований діапазон температур зовнішнього повітря розбивають на декілька робочих діапазонів і в кожному з них підтримують окремий постійний рівень тиску. 4. Спосіб за пп. 1, 3, який відрізняється тим, що залежність тиску в абсорбційному холодильному агрегаті від чисельного значення температури зовнішнього повітря отримують в процесі проведення попередніх тарувальних випробувань абсорбційного холодильного приладу. 5. Спосіб за пп. 1-4, який відрізняється тим, що для роботи системи регулювання тиску в абсорбційному холодильному агрегаті використовують електричну енергію, отриману за допомогою термоелектричного генератора.
Опис
Пат. на корисну модель 98651 Україна, МПК F25B 15/10 (2006.01). Спосіб управління абсорбційним холодильним приладом / Тітлов О. С., Іщенко І. М. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій. - № u201406027 ; заявл. 02.06.2014 ; опубл. 12.05.2015, Бюл. № 9.
Ключові слова
абсорбційний холодильний прилад, управління абсорбційним холодильним приладом, холодильна камера, абсорбційний холодильний агрегат, трикомпонентне робоче тіло, контроль температури, теплове навантаження, очищена парогазова суміш, тарувальні випробування, термоелектричний генератор
Бібліографічний опис