Модернізація тістоподільної машини в умовах SMART технологій
Ескіз недоступний
Дата
2024
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра технологічного обладнання зернових виробництв
Анотація
Існують конструкції тістоділильних машин в яких кривошипно-повзунний механізм приводу відтинає заслінки які безпосередньо з'єднані з ним, а також конструкції в яких кривошипно-повзунний механізм приводу заслінки з'єднується з нею через амортизаційний стабілізатор тиску, наприклад стабілізатор тиску пружинного типу. Схема тістоділильника з механізмом приводу, що відтинає заслінки з пружинним стабілізатором тиску є більш досконалою, так як дозволяє регулювати тиск в робочій камері, тому ця схема є більш прийнятною.
Важливим вузлом тістоділильної машини є ділильна головка. У спроектованій машині застосована ділильна головка барабанного типу з мірними кишенями, призначену для розподілу тіста об'ємним принципом. Конструкція тістоділильної головки має наступну перевагу, вона дозволяє зменшити її габарити за рахунок підвищення частки мірного обсягу в циліндрі.
З урахуванням забезпечення умов високої продуктивності технологічних та транспортних механізмів, велика кількість ємнісного обладнання, різноманітність видів хлібобулочних виробів, що одночасно обробляються на хлібопекарському підприємстві, вимагає від оператора досить швидкого прийняття рішень за оптимального вибору режимів роботи обладнання.
Перші системи управління технологічним і транспортним устаткуванням були великих розмірів енергоємні шафи з пусковою апаратурою, з допомогою яких можна було дистанційно керувати устаткуванням.
На більшості українських хлібопекарських підприємств сучасна автоматизація дозволяє керувати технологічними процесами, наприклад, за допомогою таких систем як SMART-INDIVIDUAL. Для контролю та управління технологічними процесами необхідна досить висока кваліфікація обслуговуючого персоналу.
Система SMART-INDIVIDUAL оснащена модулем із регламентом контролю параметрів обладнання згідно з паспортними характеристиками. При цьому система веде архів та контролює терміни проведення технічного обслуговування.
Основним завданням цієї кваліфікаційної роботи є збільшення продуктивності тістоділильної машини, оскільки це актуально в наш час і має велике значення для будь-якого підприємства, що виготовляє хлібобулочні вироби шляхом автоматичної оптимізації потокових ліній в умовах роботи SMART-технологій.
Опис
Ключові слова
тістоподільна машина, ділильна головка, система SMART-INDIVIDUAL, хлібобулочні вироби