Проект реконструкції холодильника торгівельно-закупівельної бази для збереження м’ясопродуктів у м. Чорноморськ
Ескіз недоступний
Дата
2024
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра холодильних установок і кондиціювання повітря
Анотація
Кваліфікаційна робота складається з: 97 сторінок тексту, 11 рисунків, 13 таблиць, 16 посилань на літературні джерела. Холодильна установка торгівельно-закупівельної бази, яка є об'єктом даного дослідження, розташована у південній Україні, в Одеській області в м. Чорноморськ. Будівля холодильника одноповерхова з висотою камер 6 м, з сіткою колон 9х12 м. В одній камері з температурним режимом -18°С передбачається тривале зберігання замороженого м'яса місткістю 100 т. П'ять камер з температурним режимом -4°С передбачені для збереження охолодженого м`яса місткістю 600 т. В якості холодильного агенту була прийнята азеотропна суміш R507А За даними і проведеним тепловим розрахунком підібрані пропанові компресора фірми BOCK, теплообмінне обладнання фірми Alfa-Laval. Також була розроблена техніко-комерційна модернізація щодо зниження споживання електроенергії та інших ресурсів холодильної установки, яка приводить до підвищення досконалості холодильної системи до 10%.
Опис
Ключові слова
холодильна установка, м'ясо, R507a, утилізація тепла