Запровадження виробництва льодяникової карамелі «Барбарис» та карамелі з горіхово-молочною начинкою «Лисичка» з застосуванням потоково-механізованних ліній в карамельному цеху в м. Одеса.
Ескіз недоступний
Дата
2023
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне
Анотація
Кондитерські вироби – це солодощі з високою харчовою цінністю,
яскравим візуальним оформленням та неповторним ароматом. Основною
сировиною для приготування продукції є цукор та його замінники, наприклад,
мед. До складу продуктів часто входять такі інгредієнти: мука, молоко, жири,
какао, горіхи, харчові барвники. Розповсюджені кондитерські вироби:
шоколад, варення, вафлі, цукерки, льодяники, желе, мармелад, грильяж, зефір,
драже, торт, печиво, пряники, халва, вергуни.
Кондитерські вироби традиційно популярні в Україні. За рівня
споживання 7,4 кг на душу населення на рік Україна посідає 8-ме місце у світі
зі споживання кондитерських виробів на душу населення. Сьогодні
український ринок кондитерських виробів майже нічим не відрізняється від
європейського – асортимент налічує майже 1000 найменувань та 90% його
припадає на продукцію вітчизняного виробництва.
Попит на шоколадну продукцію має стійку тенденцію до зростання.
Така ситуація не лише підтримує імпортні постачання, а й знижує рештки вже
готової продукції. Причиною такої ситуації є збільшення виробництва цукерок
із вмістом спирту (+8,9% за січень-березень), шоколаду в брикетах, плитках
або плитках з додаванням злаків (+51,9), плиток чи плиток із начинкою (+ 10,3
%) ) та шоколад та аналогічні вироби з вмістом какао у брикетах, пластинах
або плитках масою понад 2 кг (24,3 %).
Кондитерський ринок України відрізняється високою концентрацією, на
ньому працює близько 800 компаній, найбільшими з яких є такі виробники:
кондитерська корпорація «Рошен», «Конті», «АВК», корпорація «Бісквіт
Шоколад», Житомирська кондитерська фабрика. "Житомирські Ласощі",
компанія "Нестле", ПрАТ "Полтавкондитер", ПрАТ "БФ Лагода".