Проектування потоково-механізованих ліній по виробництву хліба житомирського 1/г 0,5 кг та батонів «Колосок» в/г 0,4 кг в хлібопекарному цеху м. Полодьськ Одеської області.
Ескіз недоступний
Файли
Дата
2023
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне
Анотація
Хлібопекарська промисловість України є однією з найбільших галузей
харчової промисловості, яка за виробничими потужностями та асортиментом
спроможна забезпечити населення великим асортиментом хлібних та
хлібобулочних виробів, що має важливе значення для підтримки соціальної
стабільності у суспільстві.
В Україні хлібобулочні вироби готують з житнього та пшеничного
борошна – обдирного, обойного та січного сортів і пшеничного – вищого,
першого та другого сортів. У виробництві певних видів хліба до основного
сорту борошна також додають домішки, а саме: кукурудзяне, ячмінне, вівсяне
борошно, а також борошно бобових.
Серед інших країн світу Україна має найбільш сприятливий природній,
ресурсний, геополітичний та людський потенціал для розвитку хлібопекарної
промисловості.
Хлібопекарське виробництво – це промислове виробництво хліба,
здобних, булочних, бубликових та сухарних виробів. Хліб є основним
продуктом харчування в раціоні населення, його частка складає 39,15%.
Хлібопекарні підприємства за потужністю умовно поділяють на 3
групи:
- Малої потужності – до 25 т на добу;
- Середньої потужності – від 25 до 100 т на добу;
- Великої потужності – більше 100 т на добу.
За останні роки виникла велика кількість пекарень, це пов’язано з
реструктуризацією хлібопекарської промисловості. З часом зникає
необхідність у великій кількості потужних підприємств. В умовах роботи
підприємств з потоково-механізованими лініями та безперервним
виробництвом важко змінювати оперативно асортимент виробів,
реагувати на потреби ринку.