Запровадження виробництва плиткового шоколаду «Люкс» та шоколадних батонів з арахісовою начинкою з застосуванням потоково-механізованих ліній на кондитерській фабриці м. Южне Одеської області
Ескіз недоступний
Дата
2023
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне
Анотація
У харчовій промисловості України одним із найбільш розвинутих є
кондитерський сектор. Нинішні обсяги виробництва в даній сфері дають
змогу не лише забезпечувати внутрішній попит на кондитерську продукцію
в Україні, а також створюють значний експортний потенціал. Продукцію
кондитерського ринку нашої держави можна умовно розподілити на
борошняні, шоколадні та цукрові кондитерські вироби.
Україні спостерігається збільшення обсягів виробництва основних
видів продукції в кондитерській сфері потягом останніх років. У 2019 році
вони досягли 58,733 млрд. грн., у тому числі 38,26% припадало на
виробництво кондитерських виробів з какао, шоколаду та цукру
Кількість учасників на даному ринку перебуває в межах від 200 до 800
виробників за рахунок присутності значної кількості невеликих виробників
таких як кондитерські та булочні заклади, хоча основною діяльністю цих
підприємств не вважається виробництво кондитерських виробів. Найбільші
гравці українського ринку шоколадних кондитерських виробів:
1. ДП "КОНДИТЕРСЬКА КОРПОРАЦІЯ "РОШЕН"
2. ПрАТ "МОНДЕЛІС УКРАЇНА"
3. ТОВ "Ферреро Україна"
4. ТОВ "АВК КОНФЕКШІНЕРІ"
5. ТОВ "МАЛБІ ФУДС"
6. ПрАТ "ВІННИЦЬКА КОНДИТЕРСЬКА ФАБРИКА"
7. ТОВ "ШОКОЛАДНА КОМПАНІЯ "МИР"
8. ПрАТ "КОНДИТЕРСЬКА ФАБРИКА "АВК" М. ДНІПРО"