Експертне оцінювання лікерів, що реалізуються в Україні та особливості митного регулювання при переміщенні через кордон України

Ескіз недоступний
Дата
2023
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра товарознавства та митної справи
Анотація
Випускна кваліфікаційна робота на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр» за спеціальністю 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність, освітня програма «Комерційна діяльність та товарознавство і експертиза в митній справі» . Одеський національний технологічний університет. Одеса.2023р. Робота викладена на 105 сторінках, що містить 4 розділа,10 ілюстрацій, 31 таблиць, 39 джерел в переліку посилань та 1 додаток. Об’єктом дослідження є динний лікер вітчизняного та закордонного виробництва. Предмет роботи – споживні властивості та нормативні документи, що регулюють якість та безпечність динного лікеру. Метою кваліфікаційної роботи є експертна оцінка, дослідження якісних характеристик та безпечності динного лікеру, що реалізується на ринку України, і технічне регулювання, що забезпечує якість та порядок здійснення митних формальностей. У першому розділі представлені основні чинники формування якості динного лікеру, проаналізовано ринок, вивчено склад лікеру. Наведено порівняльний аналіз чинних нормативно-правових документів, що регламентують якість та безпечність динного лікеру. У другому розділі представлені об’єкти та методи дослідження динного лікеру та аналіз структури асортименту в торговельних мережах України. Було визначено код динного лікеру згідно до української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності. У третьому розділі наведена товарознавча оцінка якості динного лікеру , за маркуванням та пакуванням, органолептичними, фізико-хімічними показникам якості. Проведено експертну оцінку якості органолептичних властивостей динного лікеру , що досліджуються. Також було визначено країну походження та правові засади тарифного та нетарифного регулювання. В четвертому розділі представлено охорону праці на підприємстві. За результатами роботи представлені висновки та пропозиції.
Опис
Ключові слова
динний лікер, асортимент, нормативні документи, якість, безпечність, класифікація, митний контроль
Бібліографічний опис