Порівняльна оцінка якості традиційного та безлактозного питного молока та особливості визначення коду УКТЗЕД

Ескіз недоступний
Дата
2023
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра товарознавства та митної справи
Анотація
Кваліфікаційна дипломна робота на здобуття освітньокваліфікаційного рівня «Бакалавр» за спеціальністю 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність, освітня програма «Комерційна діяльність і товарознавство та експертиза в митній справі». Одеський національний технологічний університет. Одеса. 2023р. Робота викладена на 93 сторінках, що містить 4 розділи, 7 ілюстрацій, 25 таблиць, 43 джерел в переліку посилань та 3 додатки. Об’єктом дослідження є два зразки молока традиційної технології виготовлення та один зразок безлактозного молока різних торгових марок. Метою кваліфікаційної роботи є проведення порівняльної оцінки традиційного та безлактозного питного молока та вивчення особливостей визначення коду УКТЗЕД. У першому розділі представлено аналіз сучасного стану та перспективи розвитку імпортно-експортних операцій відносно молока питного, наведена класифікація молока, визначено фактори, що формують споживні властивості молока питного та розглянуто вимоги до якості і дефекти молока. У другому розділі наведено опис об’єктів та методів дослідження, а також опис методології визначення коду молока згідно до української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності. У третьому розділі наведені результати проведеної порівняльної оцінки якості молока за станом пакування, маркування, органолептичними та фізико-хімічними показниками; розглянуто особливості нетарифного регулювання при експорті молока до країн ЄС і визначення країни походження молока та застосування преференційних заходів. В четвертому розділі проаналізовано потенційно небезпечні та шкідливі фактори на підприємстві торгівлі, розміщення виробничого устаткування при організації робочого місця товарознавця на підприємстві роздрібної торгівлі, вимоги безпеки під час експлуатації персонального комп’ютера, заходи т засоби з пожежовибухобезпеки та ін. За результатами роботи сформульовані висновки та пропозиції.
Опис
Ключові слова
оцінка якості, товарознавство, торгівля, молоко, митне регулювання
Бібліографічний опис