Аналіз ринку та порівняльна оцінка якості горошку зеленого консервованого, що реалізується в супермаркетах м. Одеси та особливості митного регулювання при переміщенні через кордон України
Ескіз недоступний
Дата
2023
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра товарознавства та митної справи
Анотація
Випускна кваліфікаційна робота на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр» за спеціальністю 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність, освітня професійна програма «Комерційна діяльність і товарознавство та експертиза в митній справі». Одеський національний технологічний університет. Одеса. 2023 р.
Робота викладена на 88 сторінках, що містить 4 розділу, 6 ілюстрацій, 15 таблиць, 49 інформаційних джерел та 2 додатка.
Об’єктом розгляду є продукт "Горошок зелений консервований" вітчизняного та закордонного виробництва.
Предмет роботи – споживні властивості та нормативні документи, що регулюють якість та безпечність продукту "Горошок зелений консервований".
Метою кваліфікаційної роботи є дослідження якісних характеристик та безпечності горошку зеленого консервованого, що реалізується на ринку України, і технічне регулювання, що забезпечує якість та порядок здійснення митних формальностей.
У першому розділі представлено аналіз сучасного стану та перспективи розвитку імпортно-експортних операцій, проаналізовано ринок, основні чинники формування якості горошку зеленого, вивчено споживчі властивості продукту, основи технології виробництва. Наведено порівняльний аналіз чинних нормативно-правових документів, що регламентують якість та безпечність продукту, на підставі якого виявлено проблемні питання гармонізації нормативних документів та контролю якості горошку консервованого.
У другому розділі представлені об’єкти та методи дослідження. Методологія визначення коду продукту згідно до української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності
У третьому розділі наведено аналіз асортименту горошку консервованого в торговельних мережах м. Одеси, товарознавча оцінка якості продукту за маркуванням та пакуванням, органолептичними, фізико-хімічними показниками якості. Також, наведено застосування заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності при імпорті та визначення країни походження продукту та застосування преференційних заходів.
Четвертий розділ містить заходи щодо охорони праці товарознавця на підприємстві роздрібної торгівлі.
За результатами дослідної роботи представлені висновки та пропозиції.
Опис
Ключові слова
горошок зелений консервований, асортимент, показникі якості, нетарифне регулювання, преференційні заходи, нормативні документи