Товарознавча оцінка якості кетчупів вітчизняного виробництва, що реалізуються у м. Одеса та особливості визначення коду УКТЗЕД
Ескіз недоступний
Дата
2023
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра товарознавства та митної справи
Анотація
Випускна кваліфікаційна робота на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр» за спеціальністю 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність, освітня програма «Товарознавство і торговельне підприємництво» . Одеський національний технологічний університет. Одеса. 2023 р.
Робота викладена на 81 сторінках, містить 4 розділа, 5 ілюстрацій, 18 таблиць, 42 інформаційних джерела та 1 додаток.
Об’єктом розгляду є кетчупи в асортименті вітчизняного виробництва.
Предмет роботи – споживні властивості та нормативні документи, що регулюють якість та безпечність кетчупів.
Метою кваліфікаційної роботи є дослідження якісних характеристик та безпечності кетчупів, що реалізуються на ринку України, і технічне регулювання, що забезпечує якість та особливості визначення коду УКТЗЕД.
У першому розділі представлено аналіз сучасного стану та перспективи розвитку імпортно-експортних операцій відносно об’єктів дослідження, проаналізовано ринок, основні чинники формування якості кетчупів, вивчено склад та технологію кетчупів. Наведено порівняльний аналіз чинних нормативно-правових документів, що регламентують якість та безпечність продукту, на підставі якого виявлено проблемні питання гармонізації нормативних документів та контролю якості кетчупів.
У другому розділі представлені об’єкти та методи дослідження кетчупів. Методологія визначення коду об’єктів дослідження згідно до української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності
У третьому розділі наведена товарознавча оцінка якості кетчупів, аналіз структури асортименту в торговельних мережах м. Одеси, аналіз за маркуванням та пакуванням, органолептичними, фізико-хімічними показникам якості. Надано застосування заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності кетчупів при імпорті та визначення країни походження кетчупів та застосування преференційних заходів.
Четвертий розділ містить заходи щодо охорони праці, забезпечення безпечної евакуації персоналу під час пожежі; категорії приміщень і будівель за вибухопожежною і пожежною небезпекою; основні причини виникнення горючого середовища і загоряння в електричному устаткуванні та інші.
За результатами роботи представлені висновки та пропозиції.
Опис
Ключові слова
кетчупи, асортимент, технологія, показники якості, нормативні документи, нетарифного регулювання, країна походження