Розробка системи вентиляції і кондиціювання для закладу швидкого харчування на 100 відвідувачів, м. Київ
Вантажиться...
Дата
2022
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем
Анотація
Ресторанний бізнес сьогодні є надзвичайно привабливою сферою
діяльності і вкладення коштів. Вже давно заклади ресторанного господарства є
не тільки місцем задоволення потреби у харчуванні, а й локацією відпочинку,
спілкування, гарного дозвілля, зустрічей, укладення угод тощо. Нині існує
безліч різноманітних за типом і класом підприємств, які відповідають
зазначеним вимогам суспільства. Але вибагливого клієнта дедалі важче
здивувати звичним інтер’єром, чистотою чи стандартними стравами в меню.
Споживач прагне чогось унікального, незвичайного, оригінального як в
оформленні, так і в смакових якостях чи способах подання страв. Тому й не
дивно, що щодня відкривається безліч нових закладів ресторанного
господарства, здатних запропонувати нестандартну концепцію і приємно
вразити свого клієнта.
Водночас привабливість ресторанного бізнесу потребує докладання
значних зусиль для здобуття успіху серед великої кількості конкурентів,
утримання провідних позицій і постійного розвитку в обраному напрямку. Не
всі креативні ідеї знаходять свого споживача, досить часто навіть успішні, на
перший погляд, концепції, зазнають фіаско. В умовах сьогодення без
ретельного дослідження ринку ресторанних послуг із пошуком незаповненої
ніші і вдалого місця розташування, без аналізу потенційних споживачів і
з’ясування їхніх уподобань, без пропозиції чогось нового й унікального навіть
не йдеться про успішний заклад ресторанного господарства.
Ще одним важливим чинником діяльності підприємств сфери харчування
є персонал – фаховий, закоханий у свою справу, націлений на успіх власного
закладу, із вмінням подати й продати свої послуги. З огляду на вищезазначене,
підготовка кваліфікованих кадрів для ресторанного бізнесу завжди була, є і
буде актуальною.