Розробка холодильної установки портового холодильника ємністю 520 тон, м. Херсон
Вантажиться...
Дата
2022
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем
Анотація
Використання штучного холоду – важлива умова зберігання якості і
зниження витрат харчових продуктів при їх заготівлі, транспортуванні,
зберіганні, переробці та реалізації. Основні ланки цього ланцюга повинні бути
повністю забезпечені холодом як у кількісному, так і в якісному відношенні.
Штучний холод використовується в багатьох галузях народного
господарства, але саме більше за все в харчовій промисловості і торгівлі.
Значна роль відводиться холодильним складам для зберігання фруктів.
З субтропічних фруктів найбільше "знайомі" нам апельсини, лимони,
мандарини. Чим корисні ці екзотичні дарунки природи?
Апельсини - прекрасний десерт, вони поліпшують апетит у дитини,
корисний як загальзміцнювальний засіб. Апельсини містять велику кількість
біологічно активних речовин, чим обумовлена їхня сприятлива дія на
організм. Завдяки наявності в них комплексу вітамінів й інших біологічно
активних речовин, ці цитрусові рекомендують для профілактики й лікування
багатьох хвороб.
Лимони містять багато вітамінів (З, РР, В, А), концентрують велику
кількість біофлавоноїдов. З мінеральних речовин у них переважає калій (48%
від загальної кількості), цукру досить мало (3 мг/100 г), а органічних кислот (в
основному лимонній) - дуже багато (більше, ніж в інших цитрусових).
Лимони свіжі, напої, приготовлені з них, і сік рекомендується вживати дітям,
які часто хворіють.
Мандарини – високовітамінні плоди. Вони містять велику кількість
вітаміну С (38-40 мг/100 м продукту), ретинол. Порівняно з іншими
цитрусовими, ці фрукти відрізняються високим змістом бета-каротину, що
придушує утворення ракових клітин. Прекрасний смак мандаринам надають
цукру (до 10%), органічні кислоти й ефірні масла. Мандарини корисні
ослабленим дітям, для видужання після важких захворювань.