ТОВАРОЗНАВЧА ОЦІНКА АНАНАСІВ КОНСЕРВОВАНИХ, ЩО РЕАЛІЗУЮТЬСЯ У ТОРГІВЕЛЬНИХ МЕРЕЖАХ МІСТА ОДЕСИ ТА ОСОБЛИВОСТІ ВИЗНАЧЕННЯ КОДУ УКТЗЕД
Ескіз недоступний
Дата
2023
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра товарознавство та митна справа
Анотація
Алієв Тимур Рустемович. Товарознавча оцінка ананасів консервованих, що реалізуються у торгівельних мережах міста Одеси та особливості визначення коду УКТЗЕД. Випускна кваліфікаційна робота на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр» за спеціальністю 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність, освітня програма «Товарознавство та митна справа» . Одеський національний технологічний університет. Одеса. 2023р.
Робота викладена на 90 сторінках, що містить 4 розділи, 17 ілюстрацій, 13 таблиць, 44 джерела в переліку посилань та 1 додатків.
Об’єктом розгляду є ананаси консервовані в сиропі, в своєму соку шматочками та кільцями.
Предмет роботи – споживні властивості та нормативні документи, що регулюють якість та безпечність ананасів консервованих.
Метою кваліфікаційної роботи є дослідження якісних характеристик та безпечності ананасів консервованих, що реалізуються на ринку України, і технічне регулювання, що забезпечує якість та порядок здійснення митних формальностей.
У першому розділі представлено аналіз сучасного стану та перспективи розвитку імпортно-експортних операцій відносно об’єктів дослідження, основні чинники формування якості ананасів консервованих, проаналізовано ринок, вивчено склад ананасів консервованих. Наведено порівняльний аналіз чинних нормативно-правових документів, що регламентують якість та безпечність зубних паст, на підставі якого виявлено проблемні питання гармонізації нормативних документів та контролю якості ананасів консервованих.
У другому розділі представлені об’єкти та методи дослідження ананасів консервованих та аналіз структури асортименту в торговельних мережах м. Одеси. Методологія визначення коду об’єктів дослідження згідно до української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності
У третьому розділі наведена товарознавча оцінка якості ананасів консервованих, за маркуванням та пакуванням, органолептичними, фізико-хімічними та мікробіологічними показникам якості. Проведено комплексну оцінку якості споживних властивостей ананасів консервованих, що досліджуються. Також наведено застосування заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності об’єктів дослідження при імпорті/експорті Визначення країни походження об’єктів дослідження та застосування преференційних заходів
Четвертий розділ містить заходи щодо охорони праці, заходи забезпечення безпечної евакуації персоналу під час пожежі; протипожежне водопостачання – зовнішнє і внутрішнє; категорії приміщень і будівель за вибухо-пожежною і пожежною небезпекою; основні причини виникнення горючого середовища і загоряння в електричному устаткуванні та ін.
За результатами роботи представлені висновки та пропозиції.
Опис
Ключові слова
ананаси консервовані, асортимент, нормативні документи.