Запровадження виробництва хліба Запорізького 1/г формового 0,8 кг та ріжків алтайських 1/г 0,2 кг з використанням сучасної технології тістоприготування в хлібопекарському цеху м. Подольськ Одеської області.
Вантажиться...
Файли
Дата
2022
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне
Анотація
Хлібобулочні вироби створені тисячолітньою людською мудрістю,
майстерністю і наполегливою тяжкою працею.
Сьогодні хлібопекарське виробництво є однією з найбільших галузей харчової
промисловості в усьому світі, хліб це - цінний продукт харчування, з яким
людина одержує необхідні йому біологічні сполуки
Хліб у всі часи є одним із основних масових продуктів харчування, тому
удосконалення технології його виробництва, асортименту виробів,
поліпшення їх якості, зменшення собівартості має постійно знаходитись у полі
зору науковців і практиків.
Хлібобулочні вироби поряд з іншими продуктами з зерна традиційно
складають основу харчування народонаселення нашої країни. Саме з хлібом
людина частково задовольняє потреби організму в білках, вуглеводах,
вітамінах групи В, а також у багатьох мінеральних речовинах.
В основі технології хліба лежать біохімічні, мікробіологічні процеси, тому
вона належить до біотехнології. Сучасна технологія є результатом колективного
творіння спеціалістів — вчених і практиків протягом століть
На цей час в умовах України найважливішими актуальними проблемами
у хлібопекарській промисловості є:
- технічне переоснащення діючих підприємств, оснащення сучасним
обладнанням нових виробництв, що створюються при хлібозаводах, а також
пекарень різних форм власності;
- підвищення споживчої цінності хлібних виробів, надання їм
властивостей функціонального продукту шляхом використання нетрадиційної
сировини і біологічно активних добавок;
- удосконалення асортименту продукції, розширення виробництва
поліпшених видів хлібних виробів, збільшення випуску заварних видів
житньо-пшеничного хліба, створення і впровадження у виробництво хлібних
виробів для оздоровчого, профілактичного і дієтичного харчування;