Запровадження виробництва хліба Молочного подового 1,0 кг та батонів «Колосок» в/г 0,5 кг з використанням комплексномеханізованих ліній в хлібопекарському цеху м. Південне Одеської області.

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2022
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне
Анотація
Хліб є одним із самих геніальних витворів людства.Він існує тисячі років. Вчені вважають, що людина почала вживати зерна злакових 15 тисяч років тому у вигляді сирих каш. З відкриттям вогню, набуттям вміння подрібнювати зерно люди почали випікати прісні коржі - шматки бурої горілої маси, мало схожі на хліб наших днів. Але, як стверджують археологи, саме з цього почалась історія хлібопечення на землі. З моменту винаходу хліб почитався дуже високо. В Давньому Єгипті сонце, золото і хліб позначалися однаково - кружком з точкою посередині. Пекарі мали в ті часи дуже великий авторитет. В Давній Греції булочник міг зайняти дуже високий пост. В Римі раб, який міг випікати хліб, коштував в десять раз дорожче самого вмілого гладіатора. В Візантії виробники хліба не підлягали ніяким державним податкам і повинностям. Значний розвиток хлібопечення отримало у стародавньому Римі. У Римі встановлено єдиний у світі пам’ятник пекарю Вергілію Еврісаку (3 тисячі років тому), який являє собою хлібну корзину із зображенням сцен приготування борошна і всіх стадій виготовлення хліба. У 776 році на перших олімпійських іграх гостей пригощали білим хлібом з маслинами та рибою. В Україні хліб знайшли в будовах Трипільскої культури, що існувала 3-4 тисячоліття тому. Були знайдені останки жарових печей для випікання хліба, глиняні посудини для зберігання зерна, борошна і млини. Аналіз динаміки виробництва хліба в Україні на даний час показує, що з всього об’єму хліба більше 68% виробляють потужні підприємства Укрхлібпрому, 6,9% - Укркооперації, 0,8% - Укрпродспілки і 17,2% - пекарні. За асортиментом хлібобулочних виробів в загальному об’ємі виробництва можна визначити слідуюче: хліб із суміші житнього обдирного і пшеничного сортового борошна складає 38%, із пшеничного борошна 1-го сорту - 29%, булочні та здобні вироби - 11%, бубличні вироби - 0,5%;сухарні - 0,1%; інші - 0,6%. Асортимент обумовлюється попитом торгівельної мережі, складом устаткування, технологічними умовами виробництва, кваліфікацією працюючих спеціалістів підприємства
Опис
Ключові слова
Бібліографічний опис