Запровадження сучасних технологій тістоприготування при виробництві паляниці тернопільської 0,5 кг та булочки «Росинка» 0,1 кг в пекарні в м. Рені Одеської області.
Вантажиться...
Дата
2022
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне
Анотація
Хліб і хлібобулочна продукція є головною харчовою продукцією, що
споживається всіма категоріями населення, незалежно від місця проживання, статі,
соціального статусу та рівня доходів. Тому хлібопекарська промисловість, є
важливою для життєзабезпечення суспільства.
На сьогоднішній день хлібопекарська промисловість вважається розвинутою
галузью харчової промисловості в Україні. Вона займає перше місце серед
споживанням людей.
Асортимент хлібобулочних виробів залежить від:
Виду борошна (пшеничне, житнє, житньо-пшеничне, пшенично-житнє)
Рецептури (простими, поліпшеним, здобним)
Способу випікання (формовими, подовими)
Форми (батон, булка, плетінка)
Призначення (загального, дитячого та дієтичного споживання)
В Україні хлібобулочні вироби виготовляють з двох видів борошна: пшеничного
та житнього. Пшеничне борошно роблять: вищого, першого, другого сортів та
обойне, житнє борошно виробляють: сіяне, обдирне та обойне. Простий хліб
виготовляють з борошна, дріжджів, солі та води. Для виробництва поліпшуваного
хліба можуть додавати патоку, цукор, жир, молочні продукти.
Для збільшення виходу хлібу та булочних виробів, зменшення витрати
виробництва, покращення умов працівників хлібопекарських підприємств в
економічних умовах у пекарні використовують автоматичні лінії.
Запровадження виробництва булочок «Росинка» 0,1 кг та паляниці
тернопільскої 0,5 кг з використанням сучасної технології тісто приготування в
пекарні міста Рені Одеської області дозволить збільшити асортимент хлібу та
булочних виробів.