Запровадження виробництва льодяникової карамелі «Прозора» та карамелі з фруктовою начинкою «Слива» з застосуванням потоково-механізованних ліній в карамельному цеху.
Вантажиться...
Дата
2022
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне
Анотація
Кондитерська промисловість є однією з найважливіших галузей
народного господарства. Кондитерські вироби виробляються як
загальноспоживчого, та і спеціального призначення, у дуже
різноманітному асортименті. Уніфіковані рецептури передбачають більш
2000 різних видів і сортів кондитерських виробів.
Кондитерські вироби мають велике значення для раціону
харчування як головне джерело вуглеводів, а економічні переваги їх
виробництва позитивно впливають на розвиток цієї галузі. Крім того, в
Україні історично склалися сприятливі умови для розвитку галузі. Тут
завжди були майстри домашнього приготування кондитерських виробів.
Виробнича база кондитерської галузі України містить у собі
близько 3 самостійних фабрик і об’єднань, а також більш 200
кондитерських цехів. Обсяг кондитерських виробів задовольняє попит
населення і забезпечує їхнє річне споживання на рівні розвинутих
капіталістичних країн.
Технологія виробництва багатьох видів кондитерських виробів на
основі останніх досягнень науки і техніки значно змінилася. Це
дозволило значно підвищити продуктивність праці в кондитерській
промисловості, поліпшить якість і розширити асортимент вироблюваних
виробів.
Проблеми науково-технічного прогресу шляхом в області
автоматизації кондитерської промисловості вирішуються шляхом
упровадження пристроїв і систем для автоматичного контролю
найважливіших технологічних параметрів, що характеризують якість
продукції. У першу чергу потрібно автоматизувати ділянки в бісквітному,
карамельному і шоколадному виробництві, а також ділянки збереження і
транспортування сировини і готової продукції