«Оцінювання якості джемів, що реалізуються в торговельних мережах м. Одеси»

Ескіз недоступний
Дата
2022
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра товарознавство та митна справа
Анотація
Особливим попитом у населення користується група фруктово-ягідних кондитерських виробів, так звана «концентрована солодка продукція», джеми. Це продукти переробки плодів та ягід з додаванням великої кількості цукру (55-75%), які мають желюючу консистенцію. Найважливішими факторами, що формують якість джемів, є сировина, її хімічний склад та особливості технології виробництва продукту. Цей асортимент відрізняється високою енергетичною цінністю за рахунок вмісту цукру, є джерелом біологічно активних сполук – вітамінів, мінеральних речовин. Джеми цінують за приємний смак, корисні властивості, ніжну консистенцію та доступну вартість. У торговельних мережах запропоновано великий асортимент цієї продукції вітчизняного та імпортного виробництва і питання якості, безпеки продукції є дуже важливими. Тому тема кваліфікаційної роботи "Оцінювання якості джемів, що реалізуються в торговельних мережах м. Одеси" є актуальною. Мета роботи є дослідження споживних властивостей джемів, які реалізується в торговельних мережах м. Одеси. Практичне значення отриманих результатів При споживанні джемів потрібно звертати увагу на пакування, маркування, харчову, енергетичну цінність та склад продукту. Вид споживчої тари, терміни та умови зберігання теж впливають на органолептичні, фізико-хімічні показники якості продукції.Структура роботи В роботі представлено результати аналізу вітчизняного ринку джемів, наведена класифікація, особливості виробництва фруктово-ягідної продукції, споживчі властивості, проведено огляд асортименту джемів у торговельних мережах м. Одеса, зроблено аналіз відповідності повноти пакування і маркування споживчої тари, визначені органолептичні, фізико-хімічні показники якості продукції та наведені висновки і пропозиції. Обсяг проекту Робота складається з 4 розділів, виконана на 75 сторінках, має 11 таблиць та 6 рисунків. Висновок Досліджено споживчі властивості, показники якості зразків продукту "Джем абрикосовий" вітчизняних виробників, торгових марок "Верес", "Карпати насолоджуйся" та "Премія", які реалізуються у торговельних мережах м. Одеси "Таврія В", "Обжора", "Фоззі". Доведено, що всі зразки за якістю відповідають вимогам нормативних документів, але найкращим є продукт торгової марки "Карпати насолоджуйся". З усіх торгових мереж, в яких проаналізовано асортимент джемів плодово-ягідних вітчизняних та закордонних виробників, найбільш широкий спектр продукції представлено у мережі "Таврія В".
Опис
Ключові слова
плодоовочева продукція, джеми плодові, фальсифікація джемів, споживні властивості
Бібліографічний опис