Метод функцій Гріна в теорії металів

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2002
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Монографія має два аспекти. Перший із них - це переважна її спрямованість на дослідження електронних явищ переносу в невпорядкованих металах, хоча досить детально розглянуті й рівноважні властивості електроннoї та ioнної підсистем металу. Другий - це послідовний аналіз всіх розглянутих властивостей за допомогою апарата загаяних, передуючих і причинних функцій Гріна. При цьому, на відміну від практики, що склалась, центр ваги зміщений саме на загаяні й nepедyючі фуикції Гріна, оскільки кінетичні коефіцієнти, які визначають електронні явища переносу, і загаяні або передуючі функції Гріна, з точки зору математики, є одним і тим самим об'ектом. Крім традиційних двочасових функцій Гріна, у монографії вперше широко використовуються і тричасові функції Гріна з паралельним дослідженням їхніх властивостей. Більшість викладених задач ще далекі від завершеного канонічного вигляду й дають великий простір для подальшої наукової роботи в ділянці електронних явищ перенocy в невпорядкованих системах. Монографія розрахована як на аспірантів і науковців, котрі лише починають свою професійну діяльність у зазначеному напрямі, так і тих із них, хто хотів би ознайомитись із сучасним станом викладених проблем.
Опис
Швець, В. Т. Метод функцій Гріна в теорії металів : монографія / Швець Валерій Тимофійович. — Одеса, 2002. — 340 с. — Бібліогр.: с. 389-399.
Ключові слова
теорія лінїйноі реакціі Кубо, квантовомеханічні функції Гріна, ідеальний електронний газ, електронні явища переносу, пpocті рідкі метали, перехідні рідкі метали, аморфні метали
Бібліографічний опис