40159 Спосіб визначення якості харчових продуктів

Ескіз недоступний
Дата
2009
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Спосіб визначення якості харчових продуктів, що включає приготування контрольного зразка і дослідної проби, введення певної кількості особин Daphnia m. S. у контрольний зразок і дослідну пробу та витримку їх в інкубаційних середовищах при 28 °С, який відрізняється тим, що витримку Daphnia m. S. здійснюють протягом 2-х годин, після чого в контрольний зразок і дослідну пробу додають по 50 мкл 0,2 мМ розчину люмінолу і 1 %-го розчину пероксиду водню, реєструють інтенсивність хемілюмінесценції та роблять висновок про якість харчових продуктів за різницею значень хемілюмінесценції контрольного зразка і дослідної проби.
Опис
Пат. на корисну модель 40159 Україна, МПК (2009) G01N 33/02. Спосіб визначення якості харчових продуктів / Пилипенко Л. М., Єгорова А. В., Стародуб М. Ф., Пилипенко І. В. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій. - № u200812822 ; заявл. 03.11.08 ; опубл. 25.03.09, Бюл. № 6.
Ключові слова
харчові продукти, якість харчових продуктів, люмінол, пероксид водню, хемілюмінесценція
Бібліографічний опис