36830 Спосіб виробництва питного молочного напою з імуномодулюючими властивостями
Вантажиться...
Файли
Дата
2008
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Спосіб виробництва питного молочного напою, що передбачає нормалізацію, підігрівання, очищення, гомогенізацію, теплову обробку, охолодження, внесення пробіотичних культур біфідобактерій, перемішування, фасування, зберігання, який відрізняється тим, що в процесі нормалізації у молоко вносять молочний екстракт коренів Echinacea, а пробіотичні культури Bifidobacterium bifidum + Bifidobacterium longum + Bifidobacterium breve при вихідному співвідношенні культур 1:1:8 у охолоджене молоко вносять після їх активізації, при цьому активізацію пробіотичних культур біфідобактерій здійснюють шляхом культивування їх у стерилізованому знежиреному молоді з додаванням фруктози як біфідогенного фактора при температурі 37±1 °С протягом 3 годин з подальшим швидким охолодженням до температури 4±2 °С.
Опис
Пат. на корисну модель 36830 Україна, МПК (2006) А23С 21/00. Спосіб виробництва питного молочного напою з імуномодулюючими властивостями / Дідух Н. А., Вікуль С. І. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій. - № u200806624 ; заявл. 15.05.08 ; опубл. 10.11.08, Бюл. № 21.
Ключові слова
молочні напої, виробництво молочних напоїв, імуномодулюючі властивості, синбіотичні комплекси