Переглянути
Нові надходження
Зараз показуємо 1 - 5 з 11
- ДокументПроєкт системи кондиціювання і вентиляції поліграфічного цеху ТЕС, м. Одеса(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Шкаровський Микита ЄвгеновичКондиціювання повітря це сукупність інженерних систем, метою яких є створення необхідних чи оптимальних умов мікроклімату, потрібних для перебування людей чи протікання технологічних процесів в приміщеннях будинків та споруд. Вентиляція, кондиціювання та опалення приміщень повинні забезпечувати показники температури, відносної вологості, швидкості повітря в робочій зоні виробничих та допоміжних приміщень відповідно до нормативів мікроклімату. Система вентиляції забезпечує видалення повітря з приміщення і заміну його свіжим, в необхідних випадках, обробленим повітрям. Пристрій опалення і вентиляції на поліграфічних підприємствах регламентуються галузевими правилами з техніки безпеки та виробничої санітарії.Для забезпечення санітарно-гігієнічних умов повітряного середовища у всіх виробничих і допоміжних приміщеннях повинна бути передбачена вентиляція (природна, механічна або змішана), що відповідає вимогам норм проектування промислових підприємств. На поліграфічних підприємствах кондиціювання повітря має знайти широке застосування, так як у зв'язку з впровадженням нової техніки, зокрема друкованої, що працює на підвищених швидкостях, процес друку без кондиціонування повітря ускладнюється. Крім того, технологічні процеси поліграфічного виробництва супроводжуються різними тепло і вологовиділення і викликають необхідність створювати різноманітні комбінації постійного мікроклімату. На коливання температури в приміщеннях друкарських цехів все більший вплив тепловиділення від електроприймачів, різних сушильних пристроїв і самого друкарського процесу, а також нерівномірного використання друкарського обладнання. Коливання температури порушують режим друкарського процесу і викликає швидку стомлюваність працюючих. Друкарські цехи повинні обладнуватися пристроями для кондиціювання повітря з автоматизованим регулюванням мікроклімату, що забезпечує підтримку заданих параметрів технологічного процесу
- ДокументПроект системи вентиляції і кондиціювання повітря для адміністративного центру площею 1200 м. кв, м. Полтава(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Черевань Олександр ОлександровичВ роботі розроблено проектне рішення системи вентиляції і кондиціювання повітря для адміністративного центру площею 1200 м2 в місті Полтава. Актуальність теми ґрунтується на забезпеченні допустимих параметрів мікроклімату в приміщеннях. Систему вентиляції і кондиціювання вибирають в залежності від району будівництва, теплотехнічних показників огороджувальних конструкцій та типу будівлі. Дана система адміністративного центру повинна відповідати вимогам економічності, гігієнічності та безпечності в пожежному відношенні. Метою даної роботи є: забезпечення комфортних умов мікроклімату в приміщеннях адміністративного центру використовуючи систему кондиціювання; вибір і обґрунтування схеми організації повітрообміну та кількості припливних і витяжних систем в споруді; підбір вентиляційного обладнання та перерізу трубопроводів для витяжних і припливних систем вентиляції; збільшення економії теплоенергії. Завданням даної роботи є: -зібрати вихідні дані; - розробити техніко-економічне обґрунтування вибраної системи; - виконати розрахунок повітрообміну приміщень; - підібрати вентиляційне обладнання та систему кондиціювання; - визначити заходи з охорони праці та безпеки.
- ДокументПроект системи кондиціювання і вентиляції супермаркету «Сільпо», площею 140 м.кв., м. Чорноморськ(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Рахімов Руслан РустамовичКондиціювання повітря – це створення та автоматична підтримка (регулювання) параметрів повітряного середовища, найсприятливіших для роботи персоналу та обладнання. Метою даного дипломного о проекту є розробка СКП для супермаркету «Сілльпо», який розташован в м. Черноморськ. В останні роки супермаркети майже повністю замінили звичайні магазини за рахунок того, що мають низку переваг: більші площі, велике різноманітніття товару як продовольчого, так і не продовольчого, а також багато холодільників різних типів і призначень задля запеспечення усіма необхідними потребами товару і покупця відповідно. В першу чергу, заходячи в супермаркет з вулиці, і не має значення влітку або взимку, нас зустрічає комфортна температура, вологість та інші параметри, над якими ми не замислюємось, але без врахування яких нам було б дуже важко знаходитись в подібних місцях. Те саме стосується і працівників супермаркету, адже тривала дія несприятливих метеорологічних умов у купі з робочими навантаженнями значно погіршує самопочутя, порушує стан здоров’я і тим самим знижує продуктивність праці, що непримінно відіб’ється на зниженні прибутку торгівельної мережі. Також ми не повинні забувати, що як і будь-який магазин, супермаркет торгує товаром, що, нажаль, має свої терміни та умови зберігання і власники забо’язані задовільняти ці вимоги. Супер- та гігамаркети завжді поділені на зони і це не спроста, адже у кожній зоні міститься своя категорія товару з власними вимогами до стану повітря навколо і це вже не кажучи про рибну зону, що на відміну від інших виділяє свої запахи, які роблять погану рекламу і також мають бути якось усунені.
- ДокументПроект системи кондиціювання на базі теплового насосу для котеджу площею 160 м. кв., м. Одеса(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Прокопенко Георгій ОлександровичТеплові насоси успішно використовуються в побуті і промисловості в Європі і США вже більше 25 років. Теплові насоси є альтернативними джерелами енергії, що дозволяють отримувати дешеве тепло без шкоди для навколишнього середовища. Їх особливість полягає в перетворенні так званого низько потенційного тепла навколишнього середовища: землі, води, повітря. На Українському ринку ця екологічна технологія набула поширення порівняно недавно. Верховна Рада 1 листопада 2016 прийняла зміни до Закону «Про альтернативні джерела енергії», які тепер відносять теплові насоси до устаткування, що використовує відновлювальні джерела енергії (ВДЕ). До«альтернативних джерел енергії» тепер належать «аеротермальная енергія», «гідротермальних енергія» і «геотермальна енергія». Законом також визначено, що «теплова енергія, витягнута тепловими насосами з повітря, води, грунту вважається виробленої з ВДЕ за умови, що річний обсяг виробництва теплової енергії таким тепловим насосом більше, ніж обсяг теплової енергії, витраченої на виробництво електричної енергії, спожитої самим тепловим насосом. Це відповідає Директиви 2009/28 / ЄС, яка регламентує державне заохочення використання таких видів енергії ». 13 червня 2016 року Європарламент прийняв резолюцію щодо Стратегії опалення та охолодження (EU Strategy on Heating and Cooling), згідно з якою технології прямого спалювання палива для цілей опалення при знаються технічно безперспективними. На перше місце ставиться комбінована технологія використання теплових насосів, в т. Ч. Спільно з сонячними батареями (фотоелектричними та фототермальнимі), див.
- ДокументПроєкт системи вентиляції з блоком кондиціювання для закладу харчування на 120 посадкових місць ринку, м. Б.Дністровський(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Кравченко Олексій ВасильовичКондиціювання їдальнь, ресторанів, барів, піцерій, кафе в наш час невід’ємна частина комфортабельного відпочинку або ділових зустрічей. Кондиціювання їдальнь, ресторанів, кафе і піцерій складається з декількох частин: вентиляція кухні, гарячого цеху; кондиціонування залу кафе і бари з танцзалах (причому, з поділом на палить і некурящий зали); кондиціонування адміністративних і побутових приміщень (коридор, підсобні приміщення, гардероб). Всі ці приміщення мають різні характеристики і пред’являють до системи кондиціонування свої вимоги, а тому, вибрати відповідну систему кондиціонування самостійно – більш ніж складно. Потрібно пам’ятати і про те, що проектувати систему кондиціонування їдальні, кафе чи піцерії слід в суворій відповідності до санітарних норм і правил, у яких визначені необхідні вимоги, а сам проект необхідно погодити. Варіантів використовуваних для кафе ресторанів кондиціонерів дуже багато. Можна використовувати як спліт-система касетного або канального типу. Ці системи встановлюються за підвісним або стелею підшивання, а тому не порушують сформованого інтер’єру. Зазвичай такі кондиціонери розташовуються над центром приміщення, що дозволяє створювати максимально рівний температурний фон, а крім того, вони практично безшумні. Перевага касетного кондиціонера – рівномірний розподіл повітряного потоку по чотирьох напрямках, що дозволяє використовувати всього один кондиціонер для охолодження великого приміщення, і робить його незамінним в приміщеннях складної форми.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »