Переглянути
Нові надходження
- ДокументДОСЛІДЖЕННЯ СУЧАСНОГО СТАНУ ТА НАПРЯМІВ ПОБУДОВИ СТРАТЕГІЇ ВІДНОВЛЕННЯ ВИНОГРАДАРСТВА ТА ВИНОРОБСТВА В УКРАЇНІ(2017) І. М. Агеєва, Ю. В. НебеснюкВ даній статті розглянуті теоретико-методичні основи щодо вдосконалення стратегічногоуправління у виноробній галузі України. У зв’язку з помилками, яки були допущені в аграрній політиціУкраїни, виноградарство із високорентабельної галузі перетворилося у низькодоходну і навіть збитко-ву галузь, тому є шанс відновити галузь за рахунок побудови нової стратегії відновлення. Наведеноаналіз стану розвитку виноградарства і виноробства в світі. Зроблено висновок про необхідність вдос-коналення і розвитку цих галузей в Україні. Наявність об'єктивних передумов для розвитку диктуютьнеобхідність збільшення обсягів виробництва та поліпшення якості вітчизняних вин, оптимізації струк-тури споживання алкогольних напоїв, розробки і впровадження конкурентоспроможності здатних інно-ваційних технологій, інтеграції в світовий ринок вина.
- ДокументФОРМУВАННЯ РЕСУРСНОЇ СТРАТЕГІЇ ПІДПРИЄМСТВА(2017) А. В. Коверга, Ю. О. Буренко, І. В. КрупіцаУ статті запропоновано ресурсний підхід як основа реалізації функціональних стратегій підприємств харчової промисловості. На основі мікроекономічної теорії розроблені критерії та послідовність реалізації функціональних стратегій підприємств.
- ДокументЗНАЧЕННЯ ПЕРЕРОБНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ В ЗАБЕЗПЕЧЕННІ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ КРАЇНИ(2017) Т. I. Ткачук, Г. М. ПавленкоВ статті розглянуто роль i значення переробної та зберігаючої галузей в забезпеченні продовольчої безпеки країни, внесок третьої сфери АПК у вирішення продовольчої проблеми, забезпеченнянаселення повноцінною та здоровою їжею у відповідності до загальноприйнятих норм i стандартів.
- ДокументКОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЬ: СУТНІСТЬ ТА ОБ’ЄКТИ ДОСЛІДЖЕННЯ(2017) Х. О. БаранюкВ статті було розглянуто сутність категорії «конкурентоспроможність», яка представлена в публікаціях вітчизняних та іноземних вчених, об’єктів та рівнів дослідження, при дослідженні зроблено акцент саме на «конкурентоспроможність підприємства». Підкреслено, що ефективність економіки України не можлива без ефективного функціонування вітчизняних підприємств харчової промисловості, в тому числі підприємств малого бізнесу, що потребує забезпечення їх конкурентоспроможності, захисту і підтримки з боку держави. Удосконалено визначення сутності категорії «конкурентоспроможність підприємства малого бізнесу».
- ДокументЕКОНОМІКА ВРАЖЕНЬ – СУЧАСНИЙ ЕТАП РОЗВИТКУ СУСПІЛЬНОГО ВИРОБНИЦТВА(2017) О. В. ДишкантюкВ статті розглянуто передумови розвитку економіки вражень як сучасного етапу суспільного виробництва; визначено сутність кінцевих та проміжних послуг сфери гостинності та кінцевого її продукту; досліджено логістичні ланцюги сфери гостинності, що формують продукт гостинності та наведено приклади їх існування.