МХ-187

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Документ
    Розробка системи охолодження торгового залу супермаркету, площею 840 м.кв., м. Полтава.
    (ВСП "ОТФК ОНТУ". Відділення Енергетичних систем, 2024) Процюк Сергій Анатолійович
    Повномасштабне вторгнення Росії в Україну змусило стати біженцями не лише величезну кількість людей, а й змінити локацію багатьох бізнесів. Як змінилася робота основних мереж за кількістю торгових точок за найбільшими напрямками роздрібної торгівлі, і на які регіони тепер роблять ставку лідери вітчизняного ринку. Асоціація рітейлерів України представляє масштабне дослідження ринку вітчизняного рітейлу під час війни. Ми проаналізували п'ять найбільших сегментів роздрібної торгівлі, щоб з'ясувати, скільки всього торгових точок працює у лідерів ринку станом на початок лютого 2023 року порівняно з 24 лютого 2022 року, в яких регіонах вони представлені, і де вони воліють відкривати магазини. Зокрема, досліджувалися такі сегменти: продуктовий ритейл, drogerie, мережі побутової техніки, електроніки та гаджетів, а також сегменти fashion та спорттоварів. Основні дані надані компаніями, а також бралися з відкритих джерел. Інформація про кількість торгових точок на початок та кінець 2022 року по деяких мережах була надана компанією GT Partners Ukraine. Основний наголос у дослідженні зроблено тим, хто активно працював у регіонах бойових дій чи постійних обстрілів. Продуктовий ритейл. Продуктові мережі – одне із найбільш затребуваних видів роздрібної торгівлі, оскільки вони постачають населення товарами першої необхідності. Великі національні мережі, такі як АТБ та Сільпо, були присутні у всіх областях України та продовжують працювати там, де це можливо. Представники спеціалізованого рітейлу навіть активно нарощують присутність у більшості областей, таких як мережа магазинів М'ясомаркет, яку розвиває холдинг МХП за схемою франчайзингу. В даний час рітейлер працює в 21 регіоні і за рік збільшив кількість торгових точок зі 180 до 239-ти.
  • Документ
    Розробка холодильної установки для камер зберігання яблук ємністю 540 тон, Миколаївська обл.
    (ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2024) Василенко Матвій Матвійович
    Садівники України вирощують найпопулярніші на ринку сорти яблук: Ренет Симиренко, Голден Делішес, Джонаголд, Декоста, Айдаред, Ред Джона принц, Гала. Досконально вивчивши досягнення європейських садівників та новітні тенденції галузі, підприємства застосовує інтенсивну технологію вирощування, що передбачає використання системи крапельного зрошування та унікальні для України системи захисту від граду (антиградові сітки). Завдяки старанному догляду та безперервному контролю стану своїх насаджень, підприємства вирощує продукцію преміум-якості. В техніці застосовують компресійні холодильні установки, в яких енергія для отримання холоду витрачається у вигляді механічної роботи на привід компресора та абсорбційні, в яких енергія витрачається у вигляді теплоти на термохімічну компресію. У холодильних камерах використовується потужне охолоджувальне устаткування – поєднання досягнень європейських конструкторів. Деякі компоненти польські, інші – німецькі та нідерландські. Завданням є якомога швидше охолодити врожай після збирання. Із саду яблуко надходить з середньою температурою +25 °C. Якщо нагріті плоди швидко не охолодити, вони гірше зберігатимуться та втрачатимуть вагу. Для господарства це критично, адже камера заповнюється новим урожаєм протягом двох-трьох днів. Тому в камерах встановлено потужні повітроохолоджувачі із інтенсивним потоком повітря, які здатні за добу охолодити зібраний урожай до температури зберігання + 1,2 +1,5 градусів. Для контролю цього процесу ми розміщуємо у яблуках спеціальні датчики». Після збору врожаю яблука продовжують жити. Вони дихають і перетворюють кисень у вуглекислий газ. Зменшення кисню в атмосфері зберігання дозволяє обмежити дихання плодів і як наслідок уповільнити їх старіння.