Переглянути
Нові надходження
Зараз показуємо 1 - 3 з 3
- ДокументРозробка системи охолодження торгового залу супермаркету, площею 840 м.кв., м. Полтава.(ВСП "ОТФК ОНТУ". Відділення Енергетичних систем, 2024) Процюк Сергій АнатолійовичПовномасштабне вторгнення Росії в Україну змусило стати біженцями не лише величезну кількість людей, а й змінити локацію багатьох бізнесів. Як змінилася робота основних мереж за кількістю торгових точок за найбільшими напрямками роздрібної торгівлі, і на які регіони тепер роблять ставку лідери вітчизняного ринку. Асоціація рітейлерів України представляє масштабне дослідження ринку вітчизняного рітейлу під час війни. Ми проаналізували п'ять найбільших сегментів роздрібної торгівлі, щоб з'ясувати, скільки всього торгових точок працює у лідерів ринку станом на початок лютого 2023 року порівняно з 24 лютого 2022 року, в яких регіонах вони представлені, і де вони воліють відкривати магазини. Зокрема, досліджувалися такі сегменти: продуктовий ритейл, drogerie, мережі побутової техніки, електроніки та гаджетів, а також сегменти fashion та спорттоварів. Основні дані надані компаніями, а також бралися з відкритих джерел. Інформація про кількість торгових точок на початок та кінець 2022 року по деяких мережах була надана компанією GT Partners Ukraine. Основний наголос у дослідженні зроблено тим, хто активно працював у регіонах бойових дій чи постійних обстрілів. Продуктовий ритейл. Продуктові мережі – одне із найбільш затребуваних видів роздрібної торгівлі, оскільки вони постачають населення товарами першої необхідності. Великі національні мережі, такі як АТБ та Сільпо, були присутні у всіх областях України та продовжують працювати там, де це можливо. Представники спеціалізованого рітейлу навіть активно нарощують присутність у більшості областей, таких як мережа магазинів М'ясомаркет, яку розвиває холдинг МХП за схемою франчайзингу. В даний час рітейлер працює в 21 регіоні і за рік збільшив кількість торгових точок зі 180 до 239-ти.
- ДокументРозробка холодильної установки для камер зберігання молочних виробів ємністю 440 тон, Вінницька обл(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2024) Мілованов Дмитро ОлеговичІсторія холодильної технології є захоплюючою розповіддю про наукові відкриття, технічні інновації та соціальні зміни. Ось огляд основних етапів розвитку холодильної технології: Ранній період (до 18 століття) Природні методи охолодження: До винайдення механічних холодильних систем люди використовували природні методи охолодження, такі як зберігання льоду і снігу в льодових ямах або печерах. У Стародавньому Римі та Греції існували спеціальні льодовні, де взимку накопичували лід для використання влітку. 18-19 століття: Початок наукових досліджень Франклін і Гадлі (1758): Бенджамін Франклін і Джон Гадлі вперше продемонстрували, що випаровування рідин, таких як спирт або ефір, може досягти охолодження нижче точки замерзання води. Перша компресійна машина (1805): Американський інженер Олівер Еванс розробив концепцію холодильного агрегату, що працює за допомогою пари, хоча його машина ніколи не була побудована. Перша робоча холодильна машина (1834): Джейкоб Перкінс, американець, який жив у Лондоні, створив першу робочу холодильну машину з використанням ефірного компресора. Середина 19 століття: Комерційне використання Джеймс Гаррісон (1856): Австралійський журналіст і винахідник побудував першу комерційно успішну холодильну машину, що працювала на принципі випаровування ефіру. Карл фон Лінде (1876): Німецький інженер винайшов першу аміачну холодильну машину, яка була більш ефективною і надійною, ніж попередні системи. Його технологія стала основою для сучасного промислового охолодження.
- ДокументРозробка холодильної установки для камер зберігання яблук ємністю 540 тон, Миколаївська обл.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2024) Василенко Матвій МатвійовичСадівники України вирощують найпопулярніші на ринку сорти яблук: Ренет Симиренко, Голден Делішес, Джонаголд, Декоста, Айдаред, Ред Джона принц, Гала. Досконально вивчивши досягнення європейських садівників та новітні тенденції галузі, підприємства застосовує інтенсивну технологію вирощування, що передбачає використання системи крапельного зрошування та унікальні для України системи захисту від граду (антиградові сітки). Завдяки старанному догляду та безперервному контролю стану своїх насаджень, підприємства вирощує продукцію преміум-якості. В техніці застосовують компресійні холодильні установки, в яких енергія для отримання холоду витрачається у вигляді механічної роботи на привід компресора та абсорбційні, в яких енергія витрачається у вигляді теплоти на термохімічну компресію. У холодильних камерах використовується потужне охолоджувальне устаткування – поєднання досягнень європейських конструкторів. Деякі компоненти польські, інші – німецькі та нідерландські. Завданням є якомога швидше охолодити врожай після збирання. Із саду яблуко надходить з середньою температурою +25 °C. Якщо нагріті плоди швидко не охолодити, вони гірше зберігатимуться та втрачатимуть вагу. Для господарства це критично, адже камера заповнюється новим урожаєм протягом двох-трьох днів. Тому в камерах встановлено потужні повітроохолоджувачі із інтенсивним потоком повітря, які здатні за добу охолодити зібраний урожай до температури зберігання + 1,2 +1,5 градусів. Для контролю цього процесу ми розміщуємо у яблуках спеціальні датчики». Після збору врожаю яблука продовжують жити. Вони дихають і перетворюють кисень у вуглекислий газ. Зменшення кисню в атмосфері зберігання дозволяє обмежити дихання плодів і як наслідок уповільнити їх старіння.