Переглянути
Нові надходження
- ДокументМАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ НЕСТАЦІОНАРНОГО ТЕПЛОВОГО ОБМІНУ ПРИМІЩЕНЬ(2017) Н. В. Жихарєва, М. Г. ХмельнюкРозроблено математичну модель нестаціонарного теплового обміну приміщень. Тепловий баланс об'єкта моделюється системою звичайних неоднорідних диференціальних рівнянь з нелінійними коефіцієнтами. В розробленій моделі враховуються нестаціонарні характери процесу передачі тепла через конструкції, що обгороджують поверхні, інтенсивності сонячної радіації ,від людей, обладнання та освітлення. За результатами розрахунку підібране кліматичне обладнання, яке дозволить: забезпечити необхідні параметри мікроклімату в кондиціонованих приміщеннях за умовами максимальних теплоприпливів влітку і максимальних тепловтрат взимку, та забезпечити високу енергетичну ефективність при невеликому тепловому навантаженні в міжсезоння. Результати математичного моделювання дозволили визначити по середньомісячним температур необхідну холодопродуктивність або теплопродуктивність і відповідну споживану потужність системи та доповняють набір коректних вихідних даних для розрахунку повних витрат на забезпечення мікроклімату об'єкта, включаючи проектування, придбання обладнання, монтаж і експлуатаційні витрати протягом терміну служби системи та дозволяє оцінити термін окупності системи.
- ДокументTHE INFLUENCE OF PRE-TREATMENT AND LOW-ESTERIFIED PECTINE SUBSTANCES ON QUALITY OF FROZEN FISHERY SEMIFINISHED PRODUCTS(2017) T. Manoli, A. Gerasim, N. Kushnirenko, T. NikitchinaAbility of a mixture of low-esterified pectin and acid to cause structural changes of mesopelagic small fish proteins is determined. These changes lead to a decrease in the MRP and an increase in water yielding. Such a influence mechanism on the moisture index rate can be used for directional control of the process of fish semi-finished products freezing. The optimal modes of polysaccharide-acidic treatment of muscle tissue are developed for Baltic sprat, Black Sea sprat, as well as for haarder. The researched pretreatment allowing to obtain frozen fish semi-finished products with high organoleptic properties.
- ДокументДОСЛІДЖЕННЯ СИСТЕМ ТЕПЛОЛОКАЛІЗАЦІЇ ПОВІТРЯНО-ТЕПЛОВИМИ ЗАВІСАМИ(2017) Г. В. Лужанськa, А. Є. ДенисоваДля локалізації проривів зовнішнього холодного повітря в опалювальні приміщення застосовують повітряно-теплові завіси. Розглянуто систему локалізації теплоти, шляхом перекривання в перемежованому порядку повітророзподільного отвори повітряно-теплової завіси. Досліджено температурне поле, утвореного повітряного потоку при різних початкових температурах витікання та визначено енергоефективний температурний інтервал, при якому теплообмін з навколишнім середовищем мінімальний.
- ДокументPOWER EFFICIENCY OPPORTUNITIES FOR INDUSTRIAL REFRIGERATION SYSTEM OF FOOD PROCESSING ENTERPRISE(2017) O. Ostapenko, O. Zimin, I. Podmazko, M. KhmelniukRising prices on power supply are forcing business owners to search the ways of operating costs reducing. Refrigeration system in the food industry is a major source of power consumption. The utilization of cold accumulation systems allows reducing of refrigeration unit power consumption. In this paper the refrigeration system with a system of cold accumulation and dry cooling tower is considered. The possibility of power consumption reducing due to the organization of the enterprise refrigeration system operation process in the night period according to electricity multiple tariffs has been analyzed.
- ДокументЭКСПЕРИМЕНТАЛЬНОЕ ИССЛЕДОВАНИЕ ТЕПЛОЕМКОСТИ РАСТВОРОВ ДИМЕТИЛОВОГО ЭФИРА В ТРИЭТИЛЕНГЛИКОЛЕ(2017) Д. О. Івченко, В. П. Желєзний, І. В. Мотовий, К. О. ШестопаловВ работе представлены новые экспериментальные данные по изохорной теплоемкости со стороны двухфазной области для диметилового эфира DME, триэтиленгликоля TEG и растворов DME/TEG при массовых концентрациях DME 20,8% и 74,7% в температурном диапазоне от 152 К до 324 К. В работе рассматриваются температурные и концентрационные зависимости теплоёмкости жидкой фазы на линии насыщения для растворов диметилового эфира в триэтиленгликоле. Неопределенность экспериментальных данных не превышает 0,45%.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »