Фахові коледжі ОНТУ (Professional colleges ONUT)
Постійне посилання на фонд
Переглянути
Перегляд Фахові коледжі ОНТУ (Professional colleges ONUT) за Дата публікації
Зараз показуємо 1 - 20 з 690
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументПідвищення ефективності діяльності підприємства малого бізнесу ТОВ "ІнтелектФінанс"(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Економічне, 2022) Датковська М.С.КРБ містить 53 сторінки, 11 таблиць, 5 рисунок, список використаних джерел з 15 найменувань. Метою кваліфікаційної роботи є з’ясування сутності діяльності малого бізнесу в Україні, дослідження проблем та перспектив діяльності малих підприємств, оцінка діяльності підприємства малого бізнесу ТОВ «ІНТЕЛЕКТФІНАНС» та пошук напрямів підвищення ефективності його функціонування. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження є показники ефективності діяльності ТОВ «ІНТЕЛЕКТФІНАНС». Предметом дослідження є теоретичні, методологічні та практичні засади формування ефективності діяльності підприємства малого бізнесу. Завданням роботи передбачено: – дослідження теоретичних засад ведення діяльності малого бізнесу в Україні; – дослідження проблем та перспектив розвитку малого бізнесу в Україні; – аналіз фінансово-господарської діяльності ТОВ «ІНТЕЛЕКТФІНАНС»; – оцінка показників ефективності діяльності ТОВ «ІНТЕЛЕКТФІНАНС»; – розробка пропозицій та рекомендацій для підвищення ефективності діяльності досліджувального підприємства, що досліджується. За результатами виконаної роботи сформульовані висновки. Одержанірезультатиможуть бути використаніу фінансово-господарській діяльності підприємстваТОВ «ІНТЕЛЕКТФІНАНС».
- ДокументПроектування схеми багатофункціонального годинника на мікроконтролері(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Комп`ютерних систем, 2022) Чичерін Костянтин ЄвгеновичЯк відомо, при розробці більшості вимірювальних систем виникає завдання перетворення аналогових сигналів від різних датчиків в цифрову форму і їх подальшої обробки. В деяких випадках вся обробка даних покладається на комп'ютер. Проте, якщо потреба ринку у вимірювальній системі велика, то зручніше використовувати системи зі вбудованим мікроконтролером. Універсальність та гнучкість мікроконтролерів, як пристроїв із програмним керуванням, поряд з високою надійністю й дешевиною дозволяють широко застосовувати їх у різноманітних системах керування для заміни апаратної реалізації функцій керування, контролю, вимірювання й обробки даних. Застосування мікроконтролерів у системах керування промисловим устаткуванням припускає, зокрема, використання їх для керування верстатами, транспортувальними механізмами, зварювальними автоматами, прокатними станами, атомними реакторами, виробничими лініями, електростанціями, а також створення на їхній основі робототехнічних комплексів, гнучких автоматизованих виробництв, систем контролю й діагностики. Мікропроцесорні засоби дозволяють створювати різноманітні по складності виконуваних функцій пристрої керування - від найпростіших мікроконтролерних нескладних приладів та механізмів до складних спеціалізованих та універсальних систем розподіленого керування в реальному часі.
- ДокументУдосконалення оплати праці на підприємстві на прикладі ТОВ «Телекарт-Прилад»(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Економічне, 2022) Гаврилюк О.В.КРБ містить 79 сторінок, 23 таблиці, 5 рисунків, список використаної літератури з 47 найменувань. Метою виконання роботи є удосконалення оплати праці на підприємстві. Об'єктом дослідження є ТОВ «Телекарт-Прилад». Предмет дослідження – теоретичні та практичні аспекти удосконалення оплати та стимулювання праці на промислових підприємствах. Завданням роботи передбачено проведення комплексного аналізу основних техніко-економічних показників та аналізу ефективності використання фонду оплати праці ТОВ «Телекарт-Прилад» з метою визначення шляхів удосконалення оплати праці на підприємстві. За результатами виконаної роботи сформульовані пропозиції щодо удосконалення оплати праці ТОВ «Телекарт-Прилад». Одержані результати можуть бути використані на підприємстві для покращення організації оплати праці ТОВ «Телекарт-Прилад».
- ДокументЗапровадження виробництва цукрового печива «Кукурудзяне» та печива затяжного «Дитяче з глюкозою» з застосуванням потоково-механізованих ліній в кондитерському цеху борошняних виробів.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2022) Косогоров Ростислав РуслановичКондитерська галузь одна з найрозвиненіших у харчовій промисловості в Україны. Загальний обсяг виробництва становить понад 1 млн продукції на рік, що дає змогу не лише повністю забезпечити потреби внутрішнього ринку ай експортувати її у значних обсягах за кордон. Підприємства галузі є активними споживачами вітчизняної сільськогосподарської сировини цукру, борошна, крохмаль патока молоко і основою експорту переробленої продукції агропромислового комплексу країни. Наші підприємства щороку інвестують в розвиток галузі значні кошти. На провідних кондитерських фабриках проведено повну модернізацію встановлену найсучасніші технологічні лінії. Галузь розвивається в умовах жорстокої внутрішньої і зовнішньої конкуренції, що стимулює постійно вдосконалювати управлінські процеси і забезпечувати високі світові стандарти якості виробленої продукції. Встановлено що у 2017 році найбільша частина у виробництві борошняних кондитерських виробів в Україні припадала на печиво солодке, непокрите шоколадом або какао продуктами 39,4%; торти, кондитерські вироби, та хлібобулочні вироби. Основними факторами впливу на ринок кондитерських виробів з вбитими масами є : - ціна на сировину; - споживчі настрої та вподобання; - присутність міжнародних компаній на ринку України; - наявність товарів замінників; - купівельна спроможність населення ; - поява нових технологій в галузі; До кондитерських виробам відносять харчові продукти з великим вмістом цукру. Вони володіють високою харчовою цінністю, гарною засвоюваністю, приємним ароматом і смаком, характеризуються привабливим зовнішнім виглядом.
- ДокументЗапровадження виробництва цукрового печива «Забава» та печива затяжного «Промінь» з застосуванням потоково-механізованих ліній в кондитерському цеху борошняних виробів.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2022) Горобець Денис МиколайовичКондитерська галузь одна з найрозвиненіших у харчовій промисловості нашої країни. Загальний обсяг виробництва становить понад 1 млн продукції на рік, що дає змогу не лише повністю забезпечити потребу внутрішнього ринку ай експортувати її у значних обсягах за кордон. Підприємства галузі є активними споживачами вітчизняної сільськогосподарської сировини цукру, борошна, крохмаль, патока молоко і основною експорту переробленої продукції агропромислового комплексу країни. Наші підприємства що року інвестують в розвиток галузі значні кошти. На провідних кондитерських фабриках проведено повну повну модернізацію встановлену найсучасніші технологічні лінії. Галузь розвивається в умовах жорсткої конкуренції, що стимулює постійно вдосконалювати управлінські процеси і забезпечувати високі світові стандарти якості виробленої продукції. Встановлено що у 2017 році найбільша частина у виробництві борошняних кондитерських виробів припадає на печиво солодке, непокрите шоколадом або какао продуктами 39,4%; торти, кондитерські вироби, та хлібобулочні вироби. Основними факторами впливу на ринок кондитерських виробів з вбитими масами є : - ціна на сировину; - споживчі настрої та вподобання; - присутність міжнародних компаній на ринку України; - наявність товарів замінників; - купівельна спроможність населення; - поява нових технологій в галузі; Пік попиту припадає на останні місяця року, які пов’язані з новорічними святами, а в перші та літні місяці спостерігається спад.
- ДокументРозробка системи кондиціювання повітря для виставкового центру площею 1200 м2 , м. Київ(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Димитров Ярослав ГеннадійовичТоргівля як галузь господарської діяльності має розгорнуту мережу оптових і роздрібних підприємств, забезпечує зберігання, транспортування і реалізацію товарної продукції предметів споживання. Оскільки більшість продуктів харчування проходить через торгівлю, то рівень її розвитку характеризує обсяг і структуру споживання. Торгівля інформує і впроваджує в споживання нові товари. Таким чином, розвиток торгівлі, будучи обумовленим рівнем і темпами розвитку виробництва товарів, в свою чергу, здійснює вплив на промисловість, сільське господарство з одного боку, і на споживання людей - з іншого. Основна роль торгівлі визначається, перш за все тим, що вона виступає зв'язковою ланкою між виробництвом і споживанням, тим самим здійснюючи активний вплив як на виробництво, так і на споживання. Виконання цього завдання особливо зростає в сучасних умовах, коли радикально змінюється ставлення до проблеми розширення товарного виробництва. Для успішного вирішення цього завдання торгівля повинна постійно вдосконалювати свою роботу з вивчення купівельного попиту з тим, щоб на цій основі грамотно і економічно обґрунтовано складати замовлення на виробництво, кваліфіковано вирішувати питання комерційної роботи з їх закупівлі й продажу. Основними споживачами промислового холодильного устаткування є мережеві супермаркети, харчові комбінати, пивзаводи і великі сховища. У той же час, за оцінками фахівців, у країнах Заходу основна частка поставок холодильного обладнання у вартісному вираженні припадає на масштабні проекти в хімічній, гірничодобувній, нафтопереробній галузях.
- ДокументРозробка системи вентиляції для торгового центру «Фоззі» площею 1600 м2 у Кривому Розі(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Калкутін Володимир ОлександровичВ роботі розроблено проектне рішення системи вентиляції виставкового центру в місті Кропивницький. Актуальність теми ґрунтується на забезпеченні допустимих параметрів мікроклімату в приміщеннях. Систему вентиляції вибирають в залежності від району будівництва, теплотехнічних показників огороджувальних конструкцій та типу будівлі. Система вентиляції виставкового центру повинна відповідати вимогам економічності, гігієнічності та безпечності в пожежному відношенні. Метою даної роботи є: забезпечення комфортних умов мікроклімату в приміщеннях виставкового центру; вибір і обґрунтування схеми організації повітрообміну та кількості припливних і витяжних систем в споруді; підбір вентиляційного обладнання та перерізу трубопроводів для витяжних і припливних систем вентиляції; збільшення економії теплоенергії. Виставковий зал - це приміщення для демонстрації предметів, які мають громадський інтерес. Виставкові зали повинні відповідати важливим вимогам - місткість, надійна система безпеки і протипожежної охорони, оснащення відповідним експозиційним обладнанням, транспортна доступність та ін. Первісно виставковими залами були будь-які великі споруди (палаци, манежі та ін.). Організація великих міжнародних промислових виставок у другій половині ХІХ ст. призвелаъ до необхідності будівництва спеціальних виставкових залів і павільйонів. Об’єднання виставкових залів дозволило створити обширні виставкові комплекси (всесвітні виставки в Парижі (1937 р.), Нью-Йорку (1939 р.), Брюсселі (1958 р.) та ін. У галузі сфери послуг і туризму виставкові зали використовуються для проведення спеціалізованих виставок сервісного і туристичного призначення, і, як правило, є об’єктами туристично-екскурсійного показу.
- ДокументРозробка системи кондиціювання і вентиляції повітря зали засідань на 250 відвідувачів площею 300 м2 , м. Запоріжжя(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Желєзогло Данило ОлексійовичЗабезпечення комфортних умов для знаходження відвідувачів зали засідань, що включає наступні показники: - температурний режим; - відносна вологість повітря; - швидкість руху повітря; - рівень шуму, створюваного роботою вентиляційної системи; - Створення та підтримання певних санітарно-гігієнічних параметрів повітря у приміщенні; - Запобігання застою повітря, забезпечення необхідного повітрообміну; - Забезпечення пожежної безпеки; - Забезпечення комфортного мікроклімату є важливим завданням не тільки з економічної, але й юридичної точки зору; - Система вентиляції зали засідань має суворо відповідати певним нормам та правилам, оформленим документально. При проектуванні вентиляції зали засідань необхідно враховувати: - площа зали; - місцезнаходження (віддаленість від доріг та автомагістралей; розміщення в окремій будівлі, вбудовані/вбудовані до житлових споруд торгові центри);
- ДокументРозробка системи вентиляції і кондиціювання повітря автоцентру площею 1200 м2 ., м. Чернівці(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Кушніренко Сергій ДмитровичАвтосалони спеціалізуються з продажу великих товарів. Виходячи з цього, можна зрозуміти, що такі приміщення мають великі розміри, які можна порівняти з виставковими залами або торговими центрами. Головною особливістю автосалонів є великі вікна, крізь які клієнти можуть розглянути автомобіль. Так само це є непоганим ходом із привернення уваги до магазину. Але проблема полягає в тому, що ці вітражні вікна не затемнюють, щоб покращити огляд, а це дає можливість проникнути сонячним променям. В результаті температура підвищується, а на вікнах починає накопичуватися конденсат, що знижує рівень видимості і підвищує вологість, призводить до утворення грибка. Тому важливо встановлювати системи кондиціювання з підвищеною віддачею холоду, а також потужні вентиляційні установки. Автосалон - специфічне приміщення, в якому довго стоять нові машини. Його не можна порівняти зі СТО, тому що авто стоять не заведені, і їх навіть завозять усередину вручну без включення двигуна. Якщо автомобіль не вмикається, все одно від нього виходять шкідливі речовини від свіжої фарби, гуми, олії тощо. Такі запахи потім витають по всьому приміщенню і приносять дискомфорт і шкоду, від них може початися біль голови, запаморочення, отруєння і навіть можна втратити свідомість.
- ДокументЗапровадження цукеркового виробництва з застосуванням потоково-механізованих ліній по виробництву цукерок з кремовими корпусами «Басні Крилова» та цукерок з грильяжними корпусами «Грильяж східний» в кондитерському цеху в м. Одеса.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2022) Озійі Варвари ДавидівниКондитерська промисловість це найбільша галузь харчової промисловості. Вона включає в себе підприємства, що займаються виробництвом цукрових та борошняних кондитерських виробів. Асортимент налічує в собі близько 5 тисяч найменувань. Кондитерські вироби відіграють велику роль у харчуванні людини, адже вони задовольняють добову потребу в цукрі більш ніж на 15%. Продукти цієї галузі відрізняються високою калорійністю та засвоюваністю. Причиною цього є використання в кондитерській промисловості високоякісної сировини, такої як, цукор, патока, жири, молочні і яєчні продукти, какао-боби, ягоди, фрукти, борошно та інше. Сучасні кондитерські підприємства вирізняються прогресивними технологічними процесами, комплексною механізацією і автоматизацією виробництва, а також вантажно-розвантажувальних і складських робіт, покращенням якості праці, високою якістю готових виробів, розширенням їх асортименту і зниженням собівартості продукції. Кондитерські підприємства розділяють за двома ознаками: виробничою потужністю, яка залежить від кількості і потужності технологічного обладнання, коефіцієнту його використання та виробничого профілю. На сьогоднішній день кондитерська галузь є доволі привабливою. Річний обсяг виробництва кондитерських виробів складає більше 1 млн т, що дозволяє повністю забезпечити потреби внутрішнього ринку, а також експортувати продукцію за кордон. Це призводить до постійного розширення асортименту, розробки нових технологій. Основна задача технологів полягає у виборі таких проектировочних схем і конструкцій, які б задовольняли вимоги сучасних технологічних процесів і сприяли економній витраті грошових і матеріальних ресурсів у промисловому будівництві. Велике значення надається зараз введенню прогресивної технології процесів виробництва кондитерських виробів з використанням вторинних молочних продуктів.
- ДокументРозробка технології складання жіночих туфель човників на високому підборі клейового методу кріплення, Рзм = 420 пар(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2022) Кудряшов МиколаТема розвитку легкої промисловості в Україні є підставою для багатьох суперечок та дискусій в засобах масової інформації, тому можна дійти до висновку, що на даний час вона є одною з найактуальніших тем. Легка промисловість відіграє одну з найважливіших показників розвитку промисловості країни, тому перспективи цієї галузі є вигідними як економіці держави, так і населенню, загалом. У зв’язку з цим виділення основних перспектив розвитку легкої промисловості має великий теоретичний і практичний аспект. В умовах посилення світової конкуренції та стрімкого економічного зростання окремих держав ключову роль у збереженні та підвищенні позицій країни відіграє її промисловий розвиток. Проте промисловість України характеризується низькою інноваційною активністю підприємств та низькими фінансовими результатами їх операційної діяльності. Одним із важливих видів промислової діяльності є легка промисловість, яка є багатогалузевим комплексом з виробництва товарів народного споживання та включає 4,5 тис. підприємств, що забезпечують близько 150 тис. робочих місць. Цей соціально важливий сектор економіки орієнтований на кінцевого споживача. Проте легка промисловість України протягом останніх років зіткнулась з рядом проблем, які призвели до стійкого погіршення показників її діяльності. До основних причин треба віднести фінансову кризу, нерівноправність в системі оподаткування, існування так званого «сірого» імпорту, що поряд із зниженням конкурентоспроможності вітчизняних товарів та споживчого попиту на них можуть призвести до руйнівних наслідків.
- ДокументПроектування багатофункціонального пристрою на мікроконтролері(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Комп`ютерних систем, 2022) Тумасов ГарікЗ підвищенням ступеня інтеграції мікросхем стало можливим реалізувати на одному кристалі складні функціональні блоки. За недовгу історію розвитку елементної бази мікропроцесорних обчислювальних пристроїв були розроблені принципово нові структури великих інтегральних систем (ВІС). Такі мікросхеми, що мають високий ступінь інтеграції і працюють згідно заданій програмі, одержали назву мікропроцесорних ВІС (МП ВІС). Стало можливим реалізувати ЕОМ на декількох типах МП ВІС, об'єднаних в так звані мікропроцесорні комплекти (МПК) ВІС, які відрізняються один від одного функціональними можливостями, технологією виготовлення, конструктивними особливостями, швидкодією, споживаною потужністю і т.п. Останні роки характеризуються інтенсивним розвитком ще одного напрямку мікропроцесорної техніки - це мікроконтролери. Мікроконтролер (від англійського control - управляти, регулювати) - це пристрій, призначений для управління реальними об'єктами. Управління відбувається в реальному часі, тому говорять, що контролер управляє об'єктом в реальному масштабі часу.
- ДокументПроєктування куртки жіночої спортивного стилю прямого силуету зі змішаних тканин з урахуванням сучасних тенденцій моди. Розмір 176-92-100(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2022) Бузак ТетянаУкраїнська легка промисловість сьогодні є потужним багатогалузевим комплексом з виробництва товарів народного споживання. Вона забезпечує приблизно 150 тис. робочих місць. Цей соціально вагомий сектор економіки орієнтований на кінцевого споживача. Потенціальні можливості підприємств легкої промисловості дозволяють виробляти широкий спектр товарів, здатних задовольнити увесь попит внутрішнього ринку. На підприємствах галузі, розташованих в усіх регіонах України, зосереджено близько 7% загальної чисельності промислововиробничого потенціалу промисловості і 2,4% виробничих фондів. У галузі легкої промисловості функціонує понад 10 тис. підприємств, з них у текстильній промисловості – близько 2,5 тис., з виробництва готового одягу і хутра – близько 6 тис., шкіри і шкіряного взуття – близько 1,5 тис. Практично всі підприємства легкої промисловості приватизовані, а ті, що знаходяться у державній власності, становлять менше 1%. Галузь складається з 17 підгалузей, має потужний виробничий потенціал, здатний виробляти широкий спектр товарів широкого вживання і промислового призначення. Водночас легка промисловість пов’язана з багатьма суміжними галузями і обслуговує весь господарський комплекс країни.
- ДокументРозробка холодильної установки портового холодильника ємністю 520 тон, м. Херсон(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Жумінський Артур ГеннадійовичВикористання штучного холоду – важлива умова зберігання якості і зниження витрат харчових продуктів при їх заготівлі, транспортуванні, зберіганні, переробці та реалізації. Основні ланки цього ланцюга повинні бути повністю забезпечені холодом як у кількісному, так і в якісному відношенні. Штучний холод використовується в багатьох галузях народного господарства, але саме більше за все в харчовій промисловості і торгівлі. Значна роль відводиться холодильним складам для зберігання фруктів. З субтропічних фруктів найбільше "знайомі" нам апельсини, лимони, мандарини. Чим корисні ці екзотичні дарунки природи? Апельсини - прекрасний десерт, вони поліпшують апетит у дитини, корисний як загальзміцнювальний засіб. Апельсини містять велику кількість біологічно активних речовин, чим обумовлена їхня сприятлива дія на організм. Завдяки наявності в них комплексу вітамінів й інших біологічно активних речовин, ці цитрусові рекомендують для профілактики й лікування багатьох хвороб. Лимони містять багато вітамінів (З, РР, В, А), концентрують велику кількість біофлавоноїдов. З мінеральних речовин у них переважає калій (48% від загальної кількості), цукру досить мало (3 мг/100 г), а органічних кислот (в основному лимонній) - дуже багато (більше, ніж в інших цитрусових). Лимони свіжі, напої, приготовлені з них, і сік рекомендується вживати дітям, які часто хворіють. Мандарини – високовітамінні плоди. Вони містять велику кількість вітаміну С (38-40 мг/100 м продукту), ретинол. Порівняно з іншими цитрусовими, ці фрукти відрізняються високим змістом бета-каротину, що придушує утворення ракових клітин. Прекрасний смак мандаринам надають цукру (до 10%), органічні кислоти й ефірні масла. Мандарини корисні ослабленим дітям, для видужання після важких захворювань.
- ДокументПроєктування моделі сорочки жіночої напівприлеглого силуету зі змішаних тканин з урахуванням сучасних тенденцій моди. Розмір 164-96-104(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2022) Мінгальова ОленаЛегка промисловість України виробляє товари народного споживання - тканин, одягу, взуття, галантерейних виробів, парфумерії та ін. До неї належать текстильна, швейна, трикотажна, шкіряна, взуттєва, хутряна та інші галузі. Крім того, компанії легкої промисловості також виробляють промислові товари, а саме шнури, мотузки, штучну шкіру тощо. Головною метою легкої промисловості є задоволення потреб різних груп та державних потреб споживчих товарів та виробів промислового, технічного та спеціального призначення З кожним роком в нашій країні зростають вимоги до якості та асортименту одягу. Виробництво високоякісної, модною, відповідної кращим світовим зразкам одягу неможливо без використання передової техніки і технології на всіх етапах виробництва, в тому числі на етапі конструювання та моделювання, що визначає подальшу долю нової моделі одягу. В сучасних економічних умовах особливої актуальності набуває проблема формування раціональної структури асортиментного різноманіття, що забезпечують достатній прибуток і ефективність виробництва в повній мірі задовольняють населення модним і якісним одягом. Світ змінюється і змінює наше ставлення до всього, але незмінним залишаються головні вимоги до кравецькому мистецтва і творчості художника-модельєра. Конструювання за моделлю є складним творчим процесом, що з'єднує в собі рішення художніх і технічних завдань. До вирішення художніх завдань відноситься створення модної форми, силуету і покрою вироби, знаходження модних пропорційних співвідношень частин і цілого.
- ДокументПроєктування моделі жилету чоловічого напівприлеглого силуету зі змішаних тканин. Розмір 182-92- 76(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2022) Олексієнко КостянтинЛегка промисловість налічує близько 5 тис. підприємств, на яких було зосереджено майже 240 тис. робочих місць. Вона є потужним багатогалузевим комплексом з виробництва товарів народного споживача, який має 17 підгалузей. Легка промисловість з року в рік розвивається великими темпами і посідає найвище місце поміж інших галузей. Найважливішою задачею легкої промисловості являється підвищення якості і розширення асортименту продукції на основі всебічного використання досягнень науки і техніки. Для успішного вирішення різних економічних і соціальних задач, які стоять перед нашою країною необхідно подальше підвищення ефективності всього суспільного виробництва і покращення якості виробів. Проектування в сучасному розумінні це сукупність по створенню нового зразка виробу, включаючи техніко-економічні розрахунки і обґрунтування, створення ескізів, моделей, розрахунків і побудова креслень деталей, виготовлення і випробування дослідних зразків. Невід’ємною частиною проектування являє наука, яка займається питанням раціонального проектування конструкції одягу для масового виробництва. При цьому передбачається використання наукових досягнень, передових технологій і багаторічний досвід практики конструкції одягу, а також досягнення суміжних дисциплін. Тому все в більшому обсязі застосовується сучасні математичні методи проектування одягу САПР. Саме завдяки цим технологіям нові моделі, розширюється можливість моделювання одягу, створити ексклюзивний, новий, конкурентоспроможній одяг. Тому в нашій країні легка промисловість сьогодні потужним багатогалузевим комплексом з виробництва товарів народного споживача.
- ДокументЗапровадження сучасних технологій тістоприготування по виробництву хліба гірчичного 0,5 кг та булочок молочних в/г 0,2 кг в пекарні м. Біляєвка Одеської області(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2022) Ганган Вікторія ГеоргіївнаУ всі часи хліб користувався попитом і звичайно майбутнє у цього продукту є. Кожен день в Україні продається велика кількість хлібобулочних виробів на суму приблизно 87,5 млн. грн., що означає стабільність даного бізнесу. У пекарень малого рівня набагато більше можливостей до розвитку, за рахунок швидкої пристосованості до мінливих потреб даного ринку, легше розширювати і змінювати асортимент, ніж у великих підприємств, що профілюються на хлібобулочних виробах. Міні – пекарня – це підприємство лімітованого типу, яке спеціалізується на продажу і випічці хлібобулочних виробів. Воно може бути у вигляді невеликого кондитерського цеху, маленької фірми. Актуальність бізнесу на випічці – велика, та як цей продукт користується незмінним попитом. Основне завдання пекарні – знайти свого споживача. Конкурувати з великими виробництвами досить легко. Пекарня здатна випускати найрізноманітнішу продукцію – багети, булочки для гамбургерів, хлібобулочні вироби дієтичного та лікувально – профілактичного призначення, а також національні сорти хліба. Ліцензування хлібопекарського бізнесу уже скасовано. Міні – пекарня буде займатися виготовленням хліба та хлібобулочних виробів. Бажано забезпечити її цілодобове функціонування, щоб до споживача завжди надходила свіжа продукція. Пекарні слід спочатку визначитися зі спеціалізацією – який хліб випікати. Зрозуміло, що це повинен бути зовсім інший асортимент, ніж у сусідній пекарні
- ДокументАналіз сучасних систем охорони периметра(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Комп`ютерних систем, 2022) Смірнов Валерій ДмитровичМетою даної роботи є аналіз сучасних систем охорони периметра. У бакалаврській роботі наведено розгляд систем охорони в цілому та зокрема систем охорони периметра. Були розглянуті принципи дій систем, їх недоліки та переваги. Зібрані такі дані по виробникам систем як ціна, ймовірність виявлення, максимальна зона виявлення. Далі вони були зведені у таблиці по яких побудовані графіки. Також були розглянуті методи кількісного та якісного аналізу, для розрахунку ефективності систем. Отримані дані також були зібрані у таблиці та за ними було побудовано графік залежностей ефективності системи охорони від використовуваної системи охорони периметру.
- ДокументПроект системи кондиціювання і вентиляції супермаркету «Сільпо», площею 140 м.кв., м. Чорноморськ(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Рахімов Руслан РустамовичКондиціювання повітря – це створення та автоматична підтримка (регулювання) параметрів повітряного середовища, найсприятливіших для роботи персоналу та обладнання. Метою даного дипломного о проекту є розробка СКП для супермаркету «Сілльпо», який розташован в м. Черноморськ. В останні роки супермаркети майже повністю замінили звичайні магазини за рахунок того, що мають низку переваг: більші площі, велике різноманітніття товару як продовольчого, так і не продовольчого, а також багато холодільників різних типів і призначень задля запеспечення усіма необхідними потребами товару і покупця відповідно. В першу чергу, заходячи в супермаркет з вулиці, і не має значення влітку або взимку, нас зустрічає комфортна температура, вологість та інші параметри, над якими ми не замислюємось, але без врахування яких нам було б дуже важко знаходитись в подібних місцях. Те саме стосується і працівників супермаркету, адже тривала дія несприятливих метеорологічних умов у купі з робочими навантаженнями значно погіршує самопочутя, порушує стан здоров’я і тим самим знижує продуктивність праці, що непримінно відіб’ється на зниженні прибутку торгівельної мережі. Також ми не повинні забувати, що як і будь-який магазин, супермаркет торгує товаром, що, нажаль, має свої терміни та умови зберігання і власники забо’язані задовільняти ці вимоги. Супер- та гігамаркети завжді поділені на зони і це не спроста, адже у кожній зоні міститься своя категорія товару з власними вимогами до стану повітря навколо і це вже не кажучи про рибну зону, що на відміну від інших виділяє свої запахи, які роблять погану рекламу і також мають бути якось усунені.
- ДокументРозробка технології складання жіночих черевиків з настрочною союзкою, клейового методу кріплення підошов, Рзм = 480 пар(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2022) Чайковська ЮліяЛегка промисловість – один із базових стратегічних сегментів національної економіки, який забезпечує майже 5% бюджетних надходжень і 2,6% українського товарного експорту, а отже, має значний потенціал для подальшого розвитку. Метою статті є визначення проблем та особливостей розвитку легкої промисловості в Україні за результатами порівняльного статистичного аналізу з країнами Євросоюзу. Як засвідчили результати досліджень, наслідком системної негативної динаміки виробництва продукції легкої промисловості стало відставання України, зокрема від Польщі – у 6 разів, від Німеччини – у 21 раз, а від Італії – у 73 рази. Легка промисловість України (як і провідних країн Євросоюзу) спеціалізується на виготовленні продукції кінцевого споживання, частка якої у структурі випуску становить понад 60%. Попри таку спеціалізацію, потреба внутрішнього ринку у товарах легкої промисловості майже на 90% покривається імпортом. Водночас значна експортоорієнтованість текстильних та інших виробництв легкої промисловості при високому рівні імпортозалежності національної економіки за усіма сегментами споживання продукції цих виробництв свідчить про наявність високої частки толінгових операцій в українському експорті. Розвиток української легкої промисловості стримує наявність таких ключових проблем: висока залежність від імпортних сировини, матеріалів і комплектуючих; низька цінова конкурентоспроможність продукції вітчизняного виробництва на внутрішньому ринку; зосередженість значної частини виробництв на виготовленні продукції з давальницької сировини. Звідси пріоритетним завданням державної промислової політики щодо підтримки розвитку легкої промисловості є відновлення (із подальшим нарощуванням) сировинного забезпечення текстильних та інших виробництв в Україні.