Перегляд за Автор "Яценко Павло Ігорович"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументРозробка холодильної установки для кафе швидкого харчування на 124 відвідувача, м. Київ(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2024) Яценко Павло ІгоровичКафе – підприємство громадського харчування, займає гідне місце в реалізації соціально-економічних завдань, пов’язаних із зміцненням здоров`я людей, підвищенням продуктивності їх праці, економним використанням ресурсів, продовольчої сировини, скороченням часу на приготування їжі в домашніх умовах, створенням можливостей для культурного проведення дозвілля і відпочинку. Головною задачею кафе являється надання платних послуг населенню (клієнтам) у формі суспільно організованого харчування. Кафе мають специфічні особливості, які відрізняють їх від промислових та торгівельних підприємств: 1) об`єднання виробництва продукції з її реалізацією і організацію споживання у суспільних приміщеннях (залах); 2) різноманітність продукції, яка випускається; 3) короткочасне зберігання готової продукції і багаторазове її виготовлення в невеликих кількостях. Перша особливість - поєднання трьох функцій, їх взаємозв`язок і вплив одне на одного - обумовлює спільність і різницю від підприємств харчової промисловості та торгівлі. Харчова промисловість реалізує свою продукцію через торгівельну мережу і мережу громадського харчування. Торгівля ж сама не виробляє продукції, а тільки реалізує її. Кафе можуть бути повносервісними або спеціалізованими. Розрізняють спеціалізовані кафе: кафе-кондитерська, кафе-морозиво, кафе-молочне, кафеваренична, кафе-пельменна тощо.