Перегляд за Автор "Шраменко Максим"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументРозробка технології продуктів харчування для розширення асортименту сухих пайків військовослужбовців(ОНТУ, кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування, 2023) Шраменко МаксимПід час проведення бойових дій в Україні харчування військових стало найбільш актуальним на сьогодні. Тому розробка складових військового пака потребує уваги і нових рішень. Сухи́й пайо́к (сухпайок) або індивідуальний раціон харчування (ІРХ) — раціон харчування, його склад (набір продуктів), призначений для харчування військовослужбовців, а також працівників, що працюють вахтовим методом або в нічну зміну в умовах, коли немає можливості готувати гарячу їжу. Сухий пайок повинен забезпечувати необхідними калоріями і вітамінами організм людини мінімум протягом доби. Сучасний сухий пайок ЗСУ поділяється на три частини — «Сніданок», «Обід» і «Вечерю», містить приблизно 3000 калорій та необхідні інструменти (виделки, серветки тощо). Його можна їсти холодним або розігріти.