Перегляд за Автор "Шпак Сергій"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументВплив тривалості зберігання продукції на стан системи закупорювання скляної тари(ОНТУ, кафедра процесів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2023) Шпак СергійВ магістерській роботі наводиться силовий та математичний аналіз процесу відкриття скляної тари типу ІІІ та системи Твіст-офф. Для оцінки стану системи закупорювання під час зберігання продукції використано кри- терій надійності герметизації скляної тари, який раніше використовувався для аналогічної оцінки в кінці процесу закупорювання. Експериментальним шляхом визначено коефіцієнти тертя в ущільненні та в нарізці затвора під час відкриття тари, тобто в процесі зберігання проду- кції. Дані коефіцієнти тертя необхідні для визначення критерію надійності ге- рметизації скляної тари під час зберігання продукції. Дослідження показали, що коефіцієнти тертя змінюють свої значення порівняно з процесом закупо- рювання. Досліджено як і за рахунок чого змінюється герметизація затворів після теплової обробки продукції. Зокрема як процес стерилізації продукції впливає на характер контакту в ущільненні затвору. Виконано порівняння величини критерію на різних етапах перетворень в затворах скляної тари яке показало, що герметизація затворів після стерилізації консервів загалом покращується.