Перегляд за Автор "Шишко, Л. С."
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументМоделювання тепломасопереносу в процесі конвективного сушіння харчової сировини(ОНАХТ, 2001) Шишко, Л. С.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.12 - процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв. Дисертацію присвячено питанням розрахунку нестаціонарних полів температури, вологовмісту та надмірного тиску в харчовій сировині під час сушіння на базі розв'язання системи рівнянь тепломасопереносу. В дисертації застосовано метод розв'язання системи рівнянь тепломасопереносу шляхом введення малого параметра і відповідного спрощення заданої системи. Встановлено, що запропонований підхід дає змогу розрахувати залежності основних параметрів процесу сушіння продуктів від часу. Запропоновано методику розрахунку темпу сушіння продуктів у конкретних умовах підведення теплоти до продукту від сушильного агента. Основні результати праці знайшли промислове впровадження при проектуванні вдосконаленої установки для сушіння макаронних виробів.