Перегляд за Автор "Шинкаренко Михайло"
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументПроєкт кафе-молодіжного в м. Умань Черкаської обл.(ОНТУ, кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування, 2023) Шинкаренко МихайлоНа сучасному етапі ресторанне господарство є однією з найприбутковіших сфер здійснення економічної діяльності у світі, однак така діяльність є також однією з найризикованіших. Слід зазначити, що не існує еталонної моделі ведення ресторанного бізнесу, і хоча історично це одна з найдавніших сфер діяльності, вона є достатньо інноваційною. Зміни соціально-економічного середовища як зовнішнього фактору впливають на галузь ресторанного господарства. Однак у цьому бізнесі, незважаючи на певну нестабільність, є свої закономірності. Специфіка даного виду діяльності, а також недостатня вивченість тенденцій його розвитку мають вагоме практичне значення. Ресторанне господарство на сучасному етапі характеризується широкою мережею різних типів закладів харчування, переважають такі як ресторани,бари,кафе,але недостатньо в загальнодоступній мережі таких типів як їдальні, особливо дієтичні . з’явилися нові типи закладів ресторанного господарства ,такі як комбінований заклад-ресторан-бар, кафе-ресторан, заклади швидкого харчування фаст-фуди, ресторани швидкого харчування. Розвиток ресторанного господарства: - дає істотну економію суспільної праці завдяки більш раціональному використанню техніки, сировини, матеріалів; - надає робітникам і службовцям протягом робочого дня гарячу їжу, що підвищує їх працездатність, зберігає здоров'я; - дає можливість організації збалансованого раціонального харчування в дитячих і навчальних закладах. Послуги закладів ресторанного господарства є важливим елементом обслуговування туристів. Ця сфера в комплексі туристичних послуг швидко розвивається і в майбутньому може стати важливим сектором туристичної діяльності. Зберігаючи кращі традиції національної кухні, заклади ресторанного господарства є візитною карткою гостинності кожного міста та й усієї України, популярною формою проведення дозвілля та спілкування, ознакою престижу і добробуту . Отже, можна сказати, що з кожним роком в Україні з'являються все нові види закладів ресторанного господарства, починаючи від фаст-фудів і закінчуючи тематичними і високо елітними ресторанами, тому необхідно значну увагу приділяти особливостям розвитку даної сфери, а особливо темпам та динаміці його розвитку, слідкувати за тим як реагують на той, чи інший тип ресторанного господарства споживачі, розглядати у контексті їх уподобання. Метою кваліфікаційної роботи є проєкт кафе-молодіжного. Відповідно до поставленої мети визначено наступні завдання: - провести аналіз регіонального ринку послуг підприємств харчування заданого регіону й вибір типу підприємства. - розробити концепцію підприємства. - розробити меню відповідно до тематики закладу. - скласти виробничу програму кафе-молодіжного і встановити перелік виробничих цехів, які необхідно спроектувати для її забезпечення. - провести розрахунок заготівельних та доготівельних цехів закладу, беручи за основу виробничу програму (розрахувати обладнання, чисельність працівників та площу); - розробити рекомендації щодо охорони праці та техніки безпеки на підприємстві. - розрахувати показники економічної ефективності проєкту кафе-молодіжного й встановити рівень рентабельності, середній чек закладу та термін окупності проєкту.
- ДокументПідвищення ефективності управління витратами кондитерських підприємств(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2023) Шинкаренко МихайлоКРМ містить 140 сторінок, 41 таблицю, 9 рисунків, список використаних джерел з 72 найменування, 1 додаток. Метою виконання роботи є розроблення теоретико-методичних основ та практичних рекомендацій щодо управління витратами та собівартістю продукції на підприємствах кондитерської галузі. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження виступають процеси формування, структуризації та управління витратами на кондитерських підприємствах. Предметом дослідження є теоретико-методичні, організаційні та практичні основи оцінки ефективності управління витратами кондитерських підприємств. Завданням роботи передбачено узагальнити теоретико-методичні основи формування витрат промислового підприємства та собівартості продукції; визначити існуючі методи та резерви зниження витрат та собівартості продукції, необхідні для підвищення прибутковості промислових підприємств; проаналізувати сучасний стан та перспективи розвитку кондитерської галузі України; провести аналіз результатів фінансово-господарської діяльності, структури та динаміки витрат двох кондитерських підприємств, узагальнити виявлені проблеми їх господарювання, визначити основні резерви та шляхи оптимізації витрат; розробити ряд рекомендації по підвищенню ефективності управління витратами на досліджуваних підприємствах відповідно до визначених резервів. За результатами виконаної роботи сформульовані висновки та рекомендації щодо підвищення ефективності управління витратами досліджуваних підприємств. Одержані результати можуть бути використані на підприємствах як заходи по вдосконаленню їх роботи.