Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Шеремет, Єлизавета Михайлівна"

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Тема: Проект розвитку спеціалізованої дієтичної їдальні шляхом впровадження низькокалорійних раціонів та безглютенових виробів
    (ОНТУ, кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування, 2022) Шеремет, Єлизавета Михайлівна
    Актуальність теми. При багатьох захворюваннях лікувальне харчування є найважливішим самостійним терапевтичним фактором. Сьогодні воно застосовується практично при всіх захворюваннях, тому що хімічні компоненти впливають на процеси обміну речовин в організмі.Основні харчові речовини, а також незамінні компоненти харчування повинні надходити в організм в оптимальних співвідношеннях відповідно до потреб хворої людини. Дієтичне харчування ґрунтується також на біохімічних та фізіологічних законах, що визначають особливості засвоєння їжі у здорової та хворої людини. Безглютенова дієта - це корисний дієтичний спосіб харчування для багатьох людей. Першопоказ для безлютенової дієти - целіакія - несприйняття глютену, білка, що в найбільшій кількості міститься у пшениці, ячмені та житі. Також ця дієта корисна тим у кого клейковина викликає алергію та хворим з аутоімунними захворюваннями (розсіяний склероз, ревматоїдний артрит, аутоімунний тиреоїдит та ін.) Метою кваліфікаційної роботи є скадання спеціалізованого безглюте-нового меню та дієтичних раціонів харчування ,а також розробка технологій безглютенової випічки ,яку пропонуємо всім бажаючім.Для досягнення поставленої мети необхідно вирішити ряд наступни завдань: *визначити види сировини та її оптимальне співвідношення для нових видів борошняних кондитерських виробів та страв; *розробити нові рецептури та технології приготування безглютенових виробів та страв з використанням нових видів сировини; *дослідити органолептичні, фізико – хімічні і структурно – механічні властивості виробів та страв . Новизна роботи. Розробити нові види безглютенових страв та кулінарних виробів оздоровчого призначення, а також розробити безглютенове спеціалізоване меню.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок