Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Чуєва Марія Олександрівна"

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Проєкт розвитку робочої їдальні механічного заводу у м. Запоріжжя шляхом впровадження профілактичного раціону харчування та вітамінізованих страв і виробів
    (ОНТУ, кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування, 2022) Чуєва Марія Олександрівна
    Актуальність теми. Працівники, які протягом тривалого часу працюють в умовах небезпечного або шкідливого впливу, потребують посиленого догляду за власним здоров’ям. Законодавство зобов’язує роботодавців вживати заходів для захисту робітників і покращення умов їх праці. Зокрема, робітникам, зайнятим на шкідливому виробництві, гарантується надання безоплатного спеціального лікувально-профілактичного харчування, що призначене для відновлення їх сил та зміцнення здоров’я. Ппрофілактичне харчування – це збалансований раціон, підібраний з урахуванням виду шкідливої діяльності працівника, що рекомендується певним категоріям працівників для запобігання виникненню у них професійних захворювань.На промислових підприємствах з шкідливими умовами праці робота спрямована на попередження професійних захворювань в конкретних умовах і прищеплення у робочих навичок раціонального та профілактичного харчування. Метою роботи є скадання профілактичних раціонів харчування ,а також розробка технологій вітамінізованих виробів та страв .Для досягнення поставленої мети необхідно вирішити ряд наступни завдань: *визначити види сировини та її оптимальне співвідношення для нових видів вітамінізованих страв та виробів профілактичної дії; *розробити нові рецептури та технології приготування вітамінізованих страв та виробів з використанням нових видів сировини; *дослідити органолептичні, фізико – хімічні і структурно – механічні властивості виробів та страв . Новизна роботи. Розробити нові види вітамінізованих страв та кулінарних виробів профілактичного призначення. Відповідно до поставленої мети визначено наступні завдання: - розробити спеціалізоване меню для профілактичного харчування; - розробити спеціалізовані борошняні вироби із використанням вітамінізуючих добавок; - розрахувати показники економічної ефективності проекту й встановити термін окупності проекту

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок