Перегляд за Автор "Чеський Григорій Володимирович"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ: Розробка системи кондиціювання і вентиляції повітря приватної пекарні площею 140 м. кв. продуктивністю 1,4 т. хлібобулочних виробів на добу, м. Житомир(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2024) Чеський Григорій ВолодимировичСтворений у кондитерських і пекарнях спеціальний мікроклімат сприятливо впливає на перебіг мікробіологічних і біохімічних процесів, які є дуже важливими в цій галузі харчової промисловості. Санітарні норми регламентують основні показники якості повітря: температуру, вологість, рівень запиленості, повітрообмін. У зв’язку з цим пекарські та кондитерські підприємства при підприємствах торгівлі використовують високоефективні системи вентиляції, що створюють сприятливі для виробництва хлібобулочної, кондитерської продукції та роботи людей параметри повітряного середовища. Як і будь-якому іншому виробничому приміщенні, основним забрудненням повітряного середовища в кондитерському або пекарському цеху є пил. Основними джерелами запиленості, як правило, є: Використання різних сипучих продуктів, що мають порошкоподібну форму; Використання цукрової пудри для посипання; Подрібнення різних інгредієнтів; Використання технологічного обладнання (просівувальні, місильно-збивальні, цукерково-відливні пристрої);Високий рівень запиленості не тільки негативно впливає на працездатність і самопочуття співробітників, а й знижує санітарно-гігієнічні показники підприємства. Також не зайвим буде згадати, що у вигляді пилу втрачається чимало сировини.