Перегляд за Автор "Черній, В. О."
Зараз показуємо 1 - 3 з 3
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументОсобливості зберігання та відвантаження зерна на зернових терміналах(2017) Черній, В. О.Сьогодні в умовах ринкової конкуренції перевалочні термінали за своїми функціями мало чим відрізняються від лінійних заготівельних елеваторів. Крім приймання, зберігання і відвантаження, на багатьох терміналах також є лінії очищення та сушіння зерна.
- ДокументПіслязбиральна обробка та зберігання насіння гірчиці(2015) Станкевич, Г. М.; Овсянникова, Л. К.; Черній, В. О.Наведено узагальнені результати багаторічних досліджень в галузі післязбиральної обробки насіння гірчиці продовольчого призначення, зокрема його властивостей, характеристик, режимів очищення, активного вентилювання, сушіння та зберігання. Для фахівців у галузі післязбиральної обробки та зберігання зерна, та студентів, що навчаються за спеціальністю «Технологія зберігання та переробки зерна»
- ДокументУдосконалення технології первинної обробки та зберігання насіння гірчиці(ОНАХТ, 2009) Черній, В. О.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальність 05.18.01 – зберігання і технологія переробки зерна, виготовлення зернових і хлібопекарських виробів та комбікормів. Дисертація спрямована на удосконалення технології первинної обробки та зберігання насіння гірчиці вітчизняних сортів, яка дозволяє знизити енерговитрати та зберегти якість насіння гірчиці як пряної культури при обробці, а також гарантує надійне його зберігання. В роботі наведено результати експериментального дослідження фізико-механічних, теплофізичних, гігроскопічних та фізіологічних властивостей гірчиці сарептської (Brassica juncea) та гірчиці білої (Sinapis alba) як об’єктів первинної обробки та зберігання. Обґрунтована та удосконалена технологічна схема очищення насіння гірчиці на сепараторах типу БСХ, яка дозволяє підвищити ефективність очищення насіння. Встановлено закономірності залежності показників якості насіння гірчиці від режимів первинної обробки та зберігання. Досліджено вплив процесів активного вентилювання, сушіння та зберігання на жирнокислотний склад гірчичної олії та вміст алілгірчичної олії. Встановлена прямо пропорційна залежність при зберіганні між інтенсивністю дихання, кількістю мікрофлори насіння та вмістом алілгірчичної олії. Визначено родовий склад і кінетику розвитку бактеріальної та грибної мікрофлори насіння гірчиці та встановлено безпечні терміни її зберігання. Розроблено рекомендації щодо очищення, сушіння і зберігання насіння гірчиці. Розроблено удосконалену схему і технологію первинної обробки та зберігання насіння гірчиці, які рекомендовані до впровадження на зерно заготівельних підприємствах. Результати роботи перевірені у промислових умовах. Визначено економічний ефект від впровадження рекомендацій роботи.