Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Чернишова, О. О."

Зараз показуємо 1 - 13 з 13
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    123864 Спосіб переробки жировмісних осадів стічних вод
    (2018) Крусір, Г. В.; Чернишова, О. О.
    Спосіб переробки жировмісних осадів стічних вод, відповідно до якого осад стічних вод змішують з активним мулом, суміш змішують з целюлозовмісним наповнювачем, одержаний субстрат закладають у гряди та піддають періодичній аерації, після чого вносять вермикультуру та витримують з підтриманням вологості на рівні 60-80 %, який відрізняється тим, що об'ємне співвідношення осаду стічних вод та активного мулу складає 1:1 або 1:2, або 2:1, вагове співвідношення одержаної суміші та целюлозовмісного наповнювача складає 1:1 або 1:2, або 1:3, стабілізація одержаного субстрату становить 12-18 діб з періодичністю аерації через кожні 30 годин протягом 10-15 хвилин, як вермикультуру використовують культуру компостних черв'яків Eisenia foetida з розрахунку 2,5-3 тисячі особин на 1 м2, витримку субстрату після внесення вермикультури проводять при температурі 25-35 °С протягом 25-45 діб, з підтриманням рН середовища на рівні 6,53-7,05 од.
  • Документ
    Вермикомпостування відходів м’ясопереробного виробництва
    (2018) Крусір, Г. В.; Чернишова, О. О.
  • Документ
    Використання мінеральних добавок у процесах компостування харчової складової твердих муніципальних відходів
    (2018) Крусір, Г. В.; Сагдєєва, О. А.; Чернишова, О. О.; Мадані, М. М.; Гаркович, О. Л.
    Метою експериментального дослідження було вивчення можливості прискорення процесу компостування харчової складової твердих муніципальних відходів за рахунок внесення мінеральних добавок для впровадження в якості природоохоронної технології на звалищах. У статті представлено результати дослідження впливу мінеральної добавки на перебіг процесів компостування харчової складової твердих муніципальних відходів з метою його прискорення в мезофільному і термофільному температурних режимах з керованими параметрами. Для підвищення ефективності процесу компостування та порівняння особливостей перебігу процесів в якості мікробіологічного інокуляту використовували ґрунт, в якості мінеральної добавки – розчини мінеральних солей. Показано, що мінеральний комплекс прискорює процес компостування харчової складової твердих побутових відходів в 2,2 рази за термофільного режиму і в 1,4 рази за мезофільних умов проведення процесу компостування, що свідчить про ефективність його використання в процесах переробки твердих муніципальних відходів з метою підвищення загального рівня екологічної безпеки.
  • Документ
    Дослідження впливу температурного режиму на продуктивність виходу біогазу як захід підвищення рівня екологічної безпеки м’ясопереробних підприємств
    (2016) Чернишова, О. О.
  • Документ
    Дослідження впливу температурного режиму на ступінь очистки стічних вод у контексті підвищення рівня екологічної безпеки м’ясопереробних підприємств
    (2016) Чернишова, О. О.
    Досліджено ступінь очистки стічних вод та вихід біогазу в результаті анаеробного зброджування субстратів стічних вод м’ясопереробного підприємства з різним ваговим співвідношенням активного мулу у трьох циклах при психрофільному, мезофільному та термофільному температурних режимах.
  • Документ
    Дослідження утилізації жировмісних відходів методом вермикомпостування
    (2019) Чернишова, О. О.
    В роботі розглядається утилізація жировмісних осадів з локальних очисних споруд за допомогою методу вермикомпостування.
  • Документ
    Дослідження утилізації жировмісних відходів методом вермикомпостування
    (2018) Крусір, Г. В.; Чернишова, О. О.
    Утилізація жировмісних промислових відходів потребує залучення досить енергоємних процесів для їх розділення, утилізації та ліквідації.
  • Документ
    Екологічне право
    (Академія, 2018) Крусір, Г. В.; Мадані, М. М.; Гаркович, О. Л.; Чернишова, О. О.
    В посібнику викладені питання, присвячені цілісній концепції широкого розуміння екологічного права як комплексної галузі права, яка об’єднує такі правовідносини як природноресурсові, природоохоронні та антропоохоронні. Курс екологічного права є складовою частиною безперервної екологічної освіти та виховання студентів-екологів, який спрямований на розвиток у студентської молоді еколого-правового світогляду, спеціального еколого-правового мислення, закріплення необхідних юридичних знань, з метою вирішення конкретних питань їх майбутньої практичної діяльності щодо реалізації та захисту екологічних прав громадян та юридичних осіб. Для студентів закладів вищої освіти.
  • Документ
    Ефективне управління операційними параметрами анаеробного реактору в процесі очистки стічних вод м’ясопереробного підприємства
    (2017) Чернишова, О. О.
  • Документ
    Концепція підвищення кваліфікації викладачів в галузі інженерно-екологічної освіти
    (2020) Мадані, М. М.; Шевченко, Р. І.; Чернишова, О. О.
  • Документ
    Особливості очищення та переробки зерна голозерного вівса
    (2020) Кустов, І. О.; Кузьменко, Ю. Я.; Чернишова, О. О.
    Підвищення рівня продовольчого використання зерна вівса та збільшення виходу та якості круп та пластівців можливе при використанні у технологічному процесі сортів вівса з покращеними технологічними властивостями та хімічним складом. Використання сучасних селекційних голозерних сортів вівса для виробництва харчових продуктів, за рахунок відсутності на поверхні зерна квіткових плівок, забезпечує зменшення кількості технологічних операцій та протяжність технологічного процесу та дозволяє отримувати збільшений вихід та круп’яні продукти високої якості. Розглянуто особливості технологічного процесу переробки голозерного вівса в круп’яні продукти.
  • Документ
    Проблема оптимізації індивідуального харчового раціону на базі мінімального прожиткового мінімуму
    (2013) Чернишова, О. О.
    Оптимізований індивідуальний харчовий споживчий кошик надасть змогу кожній людині, незалежно від місячного заробітку, харчуватися дійсно корисними та якісними продуктами, підтримувати добре самопочуття і вдовольняти усі потреби організму в їжі, не витрачаючи при цьому великі гроші.
  • Документ
    Тенденції підвищення рівня якості та безпеки харчових продуктів
    (2014) Чернишова, О. О.
    Останнiми роками українське суспiльство все бiльше стало придiляти увагу яко­стi та безпецi продуктiв харчування. Актуальнiсть цього питания невпинно зростає, оскiльки саме забезпечення безпеки продуктiв харчування є одним з основних факто­рiв, що визначають здоров'я людей i збереження генофонду.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок