Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Трубніков Валерій"

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Розроблення технології кисломолочного напою з додаванням рослинної сировини
    (ОНТУ, кафедра технології молока, олійно-жирових продуктів та індустрії краси, 2023) Трубніков Валерій
    У роботі наведено інформацію щодо біологічної цінності кефіру та його впливу на здоров’я людини; обґрунтовано вибір маслянки, як основи кефірного напою; проведено моніторинг сучасних кефірних напоїв на світовому ринку та в Україні; на основі аналізу та узагальнення патентних та літературних джерел щодо використання айвових вичавок, сухого безлактозного білково-ліпідного концентрату маслянки, спецій та меду, обґрунтовано доцільність їхнього використання як рецептурних компонентів у кефірному напої та експериментальним шляхом визначено їхні концентрації; досліджено процес ферментації маслянки та зроблений порівняльний аналіз хімічних, фізико-хімічних, органолептичних властивостей кефіру, виробленого із застосуванням промислових заквасок Kefir DC (Danisco France SAS, Франція) та XPL-1 (Chr. Hansen, Данія); досліджено вплив внесеного рослинного сировинного компоненту, а саме, порошку з вичавок айви на функціональні властивості кефірного напою; розроблено і обґрунтовано технологічні процеси виробництва кефірного напою з маслянки; досліджено хімічний склад, фізико-хімічні і мікробіологічні показники розробленого продукту; досліджено термін зберігання розробленого напою; визначено небезпечні і шкідливі виробничі фактори при роботі у лабораторії та заходи щодо їхнього усунення; визначено заходи щодо забезпечення пожежо- та вибухобезпеки та санітарно-гігієнічних умов праці; розраховано інноваційний бюджет та інвестиції у виробництво розробленого кефірного напою.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок