Перегляд за Автор "Терзієв, С. Г."
Зараз показуємо 1 - 19 з 19
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ109743 Екстрактор безперервної дії для системи «Тверде тіло-рідина»(2015) Бурдо, О. Г.; Терзієв, С. Г.; Ружицька, Н. В.; Макієвська, Т. Л.Екстрактор безперервної дії для системи "тверде тіло-рідина", що містить вертикальний корпус, фільтр та магнетрони, розташовані рівномірно по висоті корпуса, який відрізняється тим, що в корпусі розташовані каскадом резонаторні камери з магнетронами, при цьому дно кожної вищої камери сполучене з верхньою поверхнею нижчої камери за допомогою шлюзів, камери та шлюзи утворюють шахту для переміщення в ній за допомогою домкрата касет із сировиною, причому кожна касета має вхідний отвір в кришці і вихідний патрубок на дні касети, який розміщено в протилежній від вхідного отвору стороні, на дні кожної касети розміщено фільтр, причому касети, патрубки і фільтри, виконані з радіопрозорого матеріалу, вхідний отвір верхньої касети сполучений з патрубком для подачі екстрагенту, а вихідний патрубок нижньої касети розташований в зоні накопичення екстракту, який має можливість відведення через вихідний патрубок, розміщений у нижній частині корпусу.
- Документ87503 Спосіб одержання комплексу олії, ароматичних та барвних речовин зі шламу кави(2014) Бурдо, О. Г.; Терзієв, С. Г.; Ружицька, Н. В.Спосіб одержання комплексу олії, ароматичних і барвних речовин зі шламу кави, що передбачає екстрагування шламу органічним розчинником, концентрування отриманого екстракту і вилучення ароматичних речовин та барвних речовин із концентрованого екстракту, який відрізняється тим, що екстрагування проводять при обробці електромагнітним полем в мікрохвильовому діапазоні з частотою 2,45 ГГц і питомою потужністю 0,1-0,2 вВт/кг суміші шламу та екстрагента при співвідношенні шлам: екстрагент 1:3, при цьому утворені пари екстрагента конденсують і повертають до екстрактора, а концентрування проводять також при обробці електромагнітним полем мікрохвильового діапазону з питомою потужністю 0,2 кВт/кг екстракту.
- Документ97751 Екстрактор безперервної дії для системи «тверде тіло-рідина»(2015) Бурдо, О. Г.; Терзієв, С. Г.; Ружицька, Н. В.; Макієвська, Т. Л.Екстрактор безперервної дії для системи "тверде тіло - рідина", що містить вертикальний корпус, фільтр та магнетрони, розташовані рівномірно по висоті корпуса, який відрізняється тим, що корпус виконано у вигляді каскаду резонаторних камер з магнетронами, при цьому дно кожної вищої камери сполучене з верхньою поверхнею нижчої камери за допомогою шлюзових каналів, які утворюють шахту для переміщення в ній за допомогою домкрата касет із сировиною, причому кожна касета має вхідний отвір в кришці і вихідний патрубок на дні касети, який розміщено в протилежній від вхідного отвору стороні, на дні кожної касети розміщено фільтр, касети, патрубки і фільтри, виконані з радіопрозорого матеріалу, вхідний отвір верхньої касети сполучається з патрубком для подачі екстрагенту, а вихідний патрубок нижньої касети розташований в зоні накопичення екстракту.
- ДокументЕкспериментальні дослідження процесів сушіння реологічних харчових систем в ІЧ полі(2022) Кравченко, О. Ю.; Мілінчук, К. С.; Терзієв, С. Г.
- ДокументЕкспериментальні дослідження статики та кінетики опріснення морської води(2019) Терзієв, С. Г.; Масельська, Я. О.Метою даної роботи є опріснення морської води за допомогою установки блочного виморожування. Завдання досліджень полягає в отриманні кінетики кристалізації води, динаміки зростання блоку льоду, дослідження процесу сепарування.
- ДокументКомбінований вплив мікрохвильової енергії та вакууму, як спосіб інтенсифікації при отриманні полідисперсного екстракту(2018) Левтринська, Ю. О.; Терзієв, С. Г.У ОНАХТ масообмін при впливі мікрохвильового поля досліджується вже більше 15 років, створюються новітні апарати.
- ДокументКінетика процесу демінералізації морської води(2020) Терзієв, С. Г.; Масельська, Я. О.
- ДокументМатематичне моделювання та оптимізація мікрохвильового протитечійного екстрактора(2017) Левтринська, Ю. О.; Зиков, А. В.; Терзієв, С. Г.
- ДокументМоделювання теплотехнологій виробництва концентрованих екстрактів кави(2017) Левтринська, Ю. О.; Терзієв, С. Г.; Зиков, О. В.
- ДокументНизькотемпературний метод опріснення морської води(2022) Фатєєва, Я. О.; Терзієв, С. Г.
- ДокументПроцес екстрагування з плодів шипшини у вакуумному мікрохвильовому апараті(2018) Левтринська, Ю. О.; Альхурі, Юсеф; Голінська, Я. А.; Терзієв, С. Г.У даній статті представлено результати досліджень процесів екстрагування у мікрохвильовому полі в умовах зниженого тиску. Об’єктом досліджень обрано плоди шипшини – багаті на термолабільний вітамін С. При екстрагуванні у створеному зразку екстрактора температури не перевищують 50 °С. За таких температур зберігається більше вітаміну С, краще зберігається колір та смак. Проведені лабораторні дослідження підтверджують підвищений вміст вітаміну С у екстракті. У порівнянні з технологіями, які зараз застосовуються на фармацевтичних підприємствах при виробництві екстрактів шипшини створені екстрактор та випарна установка мають ряд переваг: проста конструкція, безпечність, знижені робочі температури, енергетична ефективність. Підвищення виходу екстрактивних речовин можна пояснити особливим протіканням процесу за умов впливу мікрохвильового поля та виникненню явища бародифузії, що значно інтенсифікує перехід компонентів, що містяться у капілярах до екстракту.
- ДокументПроцеси глибокої переробки олійновмісної вторинної сировини(2022) Щербич, М. В.; Сиротюк, І. В.; Поян, О. С.; Терзієв, С. Г.
- ДокументРаціональне використання сировинних та енергетичних ресурсів, як складова екоіндустрії АПК(2019) Левтринська, Ю. О.; Терзієв, С. Г.Актуальною проблемою сьогодні є нестача продовольства. Ця проблема особливо гостро відчутна у країнах третього світу та країнах, що розвиваються. Ця проблема у найближчі роки буде загострюватись за прогнозами вчених. Сьогодні можна відчувати проблеми, пов’язані з нестачею енергетичних ресурсів, про які попереджали 20-30 років тому. Це виражається у здорожчанні товарів усіх категорій, у тому числі – харчових продуктів.
- ДокументРозвиток моделі Римського клубу в задачах удосконалення харчових технологій(2022) Бурдо, О. Г.; Терзієв, С. Г.
- ДокументРозробка енергоефективної зерносушарки(2022) Терзієв, С. Г.; Бабійчик, Д. Ю.
- ДокументРозробка ресурсозберігаючих та екологічно чистих технологій сушки харчових продуктів на основі теплообмінників на теплових трубах(ОТІХП, 1994) Терзієв, С. Г.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.12 - процеси, машини та агрегати харчових виробництв. У дисертаційній роботі розроблена методика розрахунку, технологія та апарат для комплексної утилізації теплоти та вилучення пилу харчового продукту із газових викидів сушарок та пічного устаткування. Розроблений утилізатор на теплових трубах запропонованний до впровадження на харчоконцентратних, молочноконсервних та цукрових підприємствах. Період окупності за рахунок утилізації теплоти і пилу харчового продукту складає 3...6 місяців.
- ДокументТехнології направленої енергетичної дії у процесах зневоднення гомогенних та гетерогенних харчових систем(2018) Бурдо, О. Г.; Сиротюк, І. В.; Левтринська, Ю. О.; Терзієв, С. Г.Проблема ефективного використання та раціональний підхід до розподілення ресурсів – вкрай актуальна проблема для людства. Відсутність системного підходу до дослідження енерготехнологічних проблем, досвіду у вирішенні завдань ефективного використання ресурсів можуть стати причиною економічної кризи у країні. У даній науковій роботі поставлено і вирішується завдання організації технологій направленої енергетичної дії (НЕД). Спрямоване, селективне підведення енергії до тих елементів сировини, які вимагають енергетичного впливу є інноваційним засобом організації процесів масоперенесення. Така організація процесу дозволить зберегти термолабільні елементи сировини, які повинні мінімально піддаватися енергетичному впливу.
- ДокументУдосконалення теплових технологій розчинної кави(2016) Терзієв, С. Г.; Левтринська, Ю. О.
- ДокументІнноваційні теплотехнології харчоконцентратних виробництв на основі системного моделювання та комбінованих процесів тепломасопереносу(ОНАХТ, 2016) Терзієв, С. Г.Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук за спеціальністю 05.18.12 – процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв. У дисертаційній роботі поставлена і вирішується задача підвищення енергоефективності при виробництві харчових концентратів, зниження втрат сировини і готового продукту, створення інноваційних зразків техніки в технологіях кавопродуктів і методів їх розрахунку. Методами енергетичного менеджменту проведені системні дослідження і встановлені енергоємні об'єкти. Рішення задач в роботі проводилося за загальною схемою: «фізична і математична модель - експеримент - узагальнення та інженерна методика - створення експериментального зразка». Математичне моделювання ґрунтувалося на феноменологічному підході. Експериментальне моделювання проводилося із залученням методів теорії подібності. Проблема утилізації теплоти і пилових викидів розпилювальної сушарки вирішена за допомогою двофазних термосифонів. Фізична і математична моделі обґрунтували концепцію інноваційного апарату – тепломассоутілізатора (ТМУ). Створена теорія тепломасопереносу паропилогазового потоку в трубних пучках. Доведено можливість роботи ТМУ в режимі «самоочищення» поверхні теплопередачі. Розроблено програму оптимізації ТМУ, виконаний комп'ютерний експеримент і обґрунтований типорозмірний ряд ТМУ для різних технологій АПК. Проблема скорочення втрат екстрактивних речовин зі шламом вирішена за допомогою мікрохвильових (МВ) інтенсифікаторів. Виготовлений і пройшов апробацію в умовах виробництва експериментальний зразок МВ екстрактора. Розроблено їх типорозмірний ряд. Проблема вилучення зі шламу олії кави вирішена за допомогою МВ екстрактора олії періодичної дії. Емпіричні моделі отримані на основі методу «аналізу розмірностей». Підготовка шламу до екстрагуванню проводилася на стрічкової ІЧ сушарці. Рекомендовані режими експлуатації сушарки та екстрактора олії кави. Проблема переробки залишкової твердої фракції шламу вирішена в двох напрямках: теоретично обґрунтовані етапи активації шламу і представлені дослідження гранулювання шламу в паливні пелети. Доведено економічну ефективність використання розроблених інноваційних зразків техніки і технологій на харчоконцентратних підприємствах галузі.