Перегляд за Автор "Стрікаленко Т. В."
Зараз показуємо 1 - 5 з 5
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументWellness – центри в індустрії гостинності(2022) Жданова В. С.; Стрікаленко Т. В.Wellness-центри, як і wellness-готелі, є складовими wellness-індустрії, що включає фітнес-центри, SPA-салони, сауни, спорт-комплекси, догляд за шкірою і тілом, правильне харчування, БАДи, натуральні продукти для здоров'я та багато іншого. Таким чином, wellness-центри, як і wellness-готелі, суттєво змінюють традиційні уявлення про курорт як досить нудне місце для лікування та оздоровлення. Заклади wellness-індустрії як складової індустрії гостинності на курортах України можуть стати провідними щодо вибору місця для оздоровлення і засвоєння основних принципів здорового способу життя.
- ДокументБіохакінг – сучасні тенденції, місце рекреаційного бізнесу у створені умов здорового життя населення(2022) Антонюк Ю.; Стрікаленко Т. В.Якщо дослівно, біохакінг це "біо" - те, що має відношення до здоров'я, а "хакінг" -багато хто думає, що це злом, але це не злом. Інші значення слова «хакінг» - це шліфування, усунення нерівностей, що більш відображає суть біохакінга. Біохакінг - це філософія ставлення до свого здоров'я як до вимірюваної величини, і навіть ставлення до свого здоров'я як до джерела благополуччя в усіх сферах життя. Про що, до речі, говорить визначення Всесвітньої організації охорони здоров'я: «здоров'я - це стан благополуччя: здоров'я тіла, розуму, духу, навіть соціальних зв'язків». І біохакінг - це не тільки філософія, це також технологія вимірюваного управління здоров'ям для лікування хвороб, управління ризиками виникнення захворювань, реалізація ідеї надлюдини, подовження життя і поліпшення його якості.
- ДокументДо обґрунтування підготовки води для виробництва збродженого бурякового напою на основі комбучі(2022) Кольчак Д.; Безусов А. Т.; Стрікаленко Т. В.Для виробництва збродженого бурякового напою запропоновано комбучі (kombucha), що є біологічним об'єктом, симбіозом, який виник у природних умовах та ви користовується, як свідчать китайські джерела, як очищуючий та енергетичний напій ще з 200 років до н. е. Комбуча – джерело пробіотиків і антиоксидантів, відноситься до фер ментованих продуктів, корисних для людини і здатних підтримувати здорову мікрофлору кишківника, має антибактеріальну дію тощо.
- ДокументКультурна спадщина Одещини в системі рекреаційного комплексу України(2022) Стась М.; Стрікаленко Т. В.; Савченко А. А.Більшість об'єктів культурної спадщини нашої області розміщені навколо обласного центру (м. Одеси) і на його околицях, у Придунав'ї та на півночі області. І тому не дивно, що найбільш привабливою з погляду як культурної спадщини, так і організації рекреації (туризму) є приморська зона навколо Одеси і узбережжя Овідіопольського і Білгород Дністровського районів, а також Придунайський район, багатий на нерухомі об'єкти культурної спадщини та нематеріальної культури болгар, молдаван, липованів тощо.
- ДокументІсторико-культурні ресурси та їх використання у сучасному курортному господарстві країни(2022) Гарат Г.; Стрікаленко Т. В.Історико-культурна та природна неповторність і самобутність регіонів України мають стати перспективним джерелом розвитку як територій, так і закладів галузі гостинності, курортів, туризму. В свою чергу, саме це може сприяти як підвищенню рівня життя населення в регіоні і можливостей для повноцінної рекреації, так і бути важливим інструментом збереження їх історико-культурного надбання