Перегляд за Автор "Старостина Ірина"
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументВИЗНАЧЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ДИТЯЧОГО ХАРЧУВАННЯ ПЮРЕ ВІТЧИЗНЯНИХ І ЗАКОРДОННИХ ВИРОБНИКІВ ТА ОСОБЛИВОСТІ ВИЗНАЧЕННЯ КОДУ УКТЗЕД(ОНТУ, кафедра товарознавство та митна справа, 2023) Старостина ІринаСтаростина Ірина Євгенівна. Визначення конкурентоспроможності дитячого харчування пюре вітчизняних і закордонних виробників та особливості визначення коду УКТЗЕД. Випускна кваліфікаційна робота на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр» за спеціальністю 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність, освітня професійна програма «Комерційна діяльність і товарознавство та експертиза в митній справі». Одеський національний технологічний університет. Одеса. 2023 р. Робота викладена на 89 сторінках, що містить 4 розділу, 6 ілюстрацій, 17 таблиць, 46 інформаційних джерел та 1 додаток. Об’єктом розгляду єпродукт "Пюре з яблук для дитячого харчування" вітчизняного та закордонного виробництва. Предмет роботи –споживні властивості, нормативні документи, що регулюють якість, безпечністьпродукту "Пюре з яблук для дитячого харчування ". Метою кваліфікаційної роботи є дослідження якісних характеристик та безпечності пюре з яблук для дитячого харчування, що реалізується на ринку України та порядок здійснення митних формальностей. У першому розділі представлено аналіз сучасного стану та перспективи розвитку імпортно-експортних операцій,проаналізовано ринок, основні чинники формування якості пюре з яблук, вивчено споживчі властивості продукту, основи технології виробництва. Наведено порівняльний аналіз чинних нормативно-правових документів, що регламентують якість та безпечність продукту, на підставі якого виявлено проблемні питання гармонізації нормативних документів та контролю якості пюре яблучного. У другому розділі представлені об’єкти та методи дослідження. Методологія визначення коду продукту згідно до української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності У третьому розділі наведено аналіз структури асортиментупюре для дитячого харчуванняв торговельних мережах м. Одеси, товарознавча оцінка якості продукту за маркуванням та пакуванням, органолептичними, фізико-хімічними показниками якості, розрахунок конкурентоспроможності.Також, наведенозастосування заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності при імпорті та визначення країни походження продукту та застосування преференційних заходів. Четвертий розділ міститьзаходищодо охорони праці товарознавця на підприємствіроздрібної торгівлі. За результатами дослідної роботи представлені висновки та пропозиції.
- ДокументТоварознавча оцінка вітчизняного та імпортного дитячого харчування (пюре) і митні формальності при перетині митного кордону України(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2024) Старостина ІринаКваліфікаційна робота магістра містить 109 сторінок, 15 таблиць, 1 рисунків, список літератури з 34 найменувань. Метою виконання роботи є проведення порівняльної товарознавчої оцінки вітчизняного та імпортного дитячого харчування (пюре) та аналіз митних формальностей при перетині митного кордону України. Об’єктом аналізу є вітчизняне та імпортне дитяче харчування, представлене на українському ринку. Завдання роботи передбачають: • Дослідження класифікації та основних критеріїв оцінки якості дитячого харчування. • Порівняльний аналіз вітчизняної та імпортної продукції, включаючи споживчі переваги та динаміку цін. • SWOT-аналіз сильних і слабких сторін продукції. • Визначення проблем та перспектив експорту українського дитячого харчування. За результатами роботи сформульовано висновки щодо конкурентних переваг вітчизняного дитячого харчування та розроблено рекомендації для підвищення його якості, впровадження інноваційних технологій і вдосконалення митних процедур. Отримані результати можуть бути використані вітчизняними виробниками для оптимізації технологій виробництва, підвищення конкурентоспроможності продукції та розширення ринків збуту. Рік виконання роботи – 2023-2024. Рік захисту роботи – 2024.